GIK: Bez proglašenja konačnih rezultata izbora još uvek

Još jedna sednica Gradske izborne komisije završena je ali još uvek nisu proglašeni zvanični rezultati lokalnih izbora u Novom Pazaru. Kada će se to desiti niko ne može sa sigurnošću da kaže ali da će biti još sednica GIK-a, hoće sigurno.

Predsednik GIK-a Radoslav Milić objasnio je koje su tačke dnevnog reda bile danas na sednici razmatrane.

“Većinom su to bili prigovori od strane tri opozicione liste kojim su tražili poništavanje izbora, novi pregled materijala i tako dalje. I bila je jedna tačka koja se odnosila na usvajanje izmena u preliminarnim rezultatima do kojih smo došli tako što smo kao izborna komisija formirali, pre dva dana komisiju koja je pregledala,  zakonom dozvoljenih 15 odsto džakova. Oni su to pregledali i ustanovili smo da postoje neznatna neslaganja sa brojem koji je objavljen i onda naravno to može da se ispravi na osnovu tih zapisnika koji su sutradan usvojeni”- izjavio je Milić.

On je dodao i da su imali tačku dnevnog reda na kojoj su usvojili  te zapisnike, a nakon toga su imali nekoliko zahteva koji se u principu odnose na istu stvar.

“Dakle, ponovno prebrojavanje svih glasova i pregled materijala i neki prigovori na prisustvo određenih lica za koje je opozicija smatrala da nisu imali pravo prisustva. Međutim, ništa od toga nije ono što može da utiče na taj izborni proces, niti na rezultat, što je najvažnije, na krajni rezultat, tako da je izborna komisija u većini slučajeva, dakle, većinom glasova, u svim slučajima, donela odluku kojim se ti prigovori odbacuju”- rekao je Milić.

Na pitanje hoće li biti još sednica izborne komisije Milić je rekao da hoće.

“Sad postoje neki pravni lekovi, pravna sredstva, videćemo šta će oni koji su nezadovoljni svim ovim što se do sada uradilo, imaju pravo prigovora, nakon toga sve to može da ode na sud. Šta će biti dalje, verujte mi da ne znam, ali sve ovo, pravo da vam kažemje  izuzetno teško i izuzetno je neprijatno, jer mislio sam ja, lično, kao i svi mi da će to biti mnogo, mnogo, mnogo jednostavnije. Međutim, eto, ispalo je da nije. Videćemo šta će biti. Najverovatnije će biti još sednica” – rekao je Milić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO