Gradonačelnik Biševac najavio dodatna sredstva za Udruženje “Tahir Taša Delić”

Rebalansom gradskog budžeta biće povećana izdvajanja za Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba “Tahir Taša Delić”, najavio je tokom posete ovom udruženju gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Grad Novi Pazar iz svog budžeta godinama sve više izdvaja za socijalna davanja tako da smo sigurno jedan od gradova koji procentualno najviše izdvaja za pružaoce socijalnih usluga. Za ovo Udruženje rebalansom ćemo obezbediti 28 miliona dinara”, obećao je gradonačelnik Biševac, ističući da su u razgovoru sa zaposlenima predstavljeni prioriteti I potrebe udruženja.

U Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba “Tahir Taša Delić”, pružaju usluge dnevnog boravka osobama sa smetnjama u razvoju tokom radnih dana i “predah”, koja se realizuje vikendom.

Sekretarka Udruženja Lejla Delić kazala je da su realne potrebe udruženja sve veće, shodno potrebama korisnika.

“Ove godine smo dobili 23 miliona dinara od lokalne samouprave, a da bismo normalno funkcionisali potrebno nam je minimualno 28 miliona dinara. Imamo 32 radnika, 70 korisnika dnevno. Mi smo ustanova koja maksimalno pruža usluge osobama sa smetnjama u razvoju”, poručila je Delić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO