Gradonačelnik Novog Pazara podnio krivičnu prijavu protiv Lakote

Novi Pazar – Gradonačelnik Novog Pazara podneo je tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Fahrudina Lakote, zbog uzimanja novaca od građana Novog Pazara za navodno zapošljavanje.

Lakota je navodio da je tim novcem podmićivao funkcionere Gradske uprave Novog Pazara i Sandžačke demokratske partije.

Sve veći broj građana javljao se Gradskoj upravi Novog Pazara navodeći da je od njih na ime zaposlenja u javnim preduzećima I ustanovama izvesni Fahrudin Lakota uzimao novac. U ime gradonačelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića, načelnik Uprave grada Ahmedin Binjoš je tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv Fahrudina Lakote. On je pozvao sve građane, koji su Lakoti dali novac za zaposlenje da se jave tužilaštvu.

“Gradonačelnik Novog Pazara, kao prvi čovek je podneo ovu krivičnu prijavu, kao inicijalni akt da Osnovno tužilaštvo uradi sve što je po zakonu predviđeno, kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje. Ukoliko se pokaže da je neko od zaposlenih u lokalnoj samoupravi ili fisokih funkcionera SDP-a učestvovao u tim kriminalnim radnjama, mi smo za to da se oni procesuiraju, ali ne može niko da iznese ovako teške optužbe da iznosi na račun gradske uprave i Sandžačke demokratske partije. Poznato je da je čovek uzimao novac i varao narod i on je za to već jednom krivično odgovarao”, kaže Binjoš dodajući da od tužilaštva očekuje da će u ovom slučaju preduzeti sve odgovarajuće mere.

Ovim povodom ranije se ogalasio i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović. Mahmutović je istakao da je reč o „klasičnoj prevari od strane čoveka koga zaposleni u Gradskoj upravi nemaju ni na listi poznanika i za koga su čuli i pre nekoliko meseci, po istom osnovu kao i sada.

„Grad niti bilo ko od funkionera ne stoje iza ovakvih stvari. Godinama smo se borili protiv svake vrste zloupotreba i javno pozivam građane koji su na bilo koji način pretrpeli štetu, bilo da im je istu naneo Lakota ili neko drugo lice , da ne ostanu nemi. Niko nema prava da na ime obećanog posla ili činjenja bilo kakve druge usluge, zloupotrebljava građane“.

Protiv Fahrudina Lakote, zvanog Lale se već vodi sudski postupak zbog više prevara . Njega je novopazarska policija u decembru prošle godine uhapsila zbog sumnje da je od jedne osobe uzeo 2530 evra, prevarivši ga da će ga zaposliti u Policijskoj upravi. Novopazarska polcija je tada izadala saopštenje u kojem se navodi, da su protiv osumnjičenog Lakote podnete četiri krivične prijave I da je oštetio građane za 10.530 evra

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO