Gradske vlasti i prvrednici obezbedili stan za porodicu poginulog dr Ljajića, porodici Veselinovića zapošljenje!

Novi Pazar – Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je danas da je na sednici Gradskog veća doneta odluka da se uputi pomoć porodicama nastradalih pilota, a porodici doktora Dževada Ljajića biće rešeno stambeno pitanje.

Mahmutović je na RTS rekao da se za porodicu poginulog medicinskog tehničara Miroslava Veselinovića čine napori da se njegovoj supruzi obezbedi stalan posao, pošto sada mora da se brine o dvoje maloletne dece.

Mahmutović je podsetio da je juče, povodom povodom pogibije šestorice ljudi i jedne bebe prilikom pada helikoptera Vojske Srbije u Novom Pazaru održana vanredna sednica Gradskog veća kojoj je prisustvovao i potpredsednik vlade Rasim Ljajić i tom prilikom je donet zaključak da se u Novom Pazaru proglasi trodnevna žalost.

On je rekao da je doneta odluka da se uputi pomoć porodicama nastradalih pilota, a porodici doktora Dževada Ljajića rešeno je stambeno pitanje, zahvaljujući pomoći jednog biznismena iz tog grada.

U Novom Pazaru danas će biti održana komemoracija, a zatim u 13 sati biće sahranjen Miroslav Veselinović na pravoslavnom groblju nedaleko od Novog Pazara, a u 15 sati biće održana dženaza doktoru Dževadu Ljajiću.

Transportni helikopter VS Mi-17 srušio se u petak, 13. marta, kasno uvece u irem reonu aerodroma “Nikola Tesla” u Surčinu, a u udesu su poginuli major Omer Mehic, kapetan Milovan Đukaric, clanovi posade Neboja Trajic i Ivan Miladinovic, lekar Devad Ljajic i anesteziolog Miroslav Veselinovic iz Novog Pazara, kao i beba iz porodice Ademović.

Helikopter Vojske Srbije bio je upućen u Raku da obavi hitan transport zdravstveno ugroene bebe, to zbog odrona nije moglo da bude obavljeno kombijem do Klinickog centra u Kragujevcu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO