Gradski javni pravobranilac: Porodici Smajović obezbeđen stan

konferencija_prvobranilastvo

Povodom optužbi porodice Smajović iz Novog Pazara, na račun lokalne vlasti I tvrdnje d aim je oduzeta porodična kuća ted a su ostali na ulici, oglasila se Dženana Hamidović, gradski javni pravobranilac.

Gradska pravobraniteljka Dženana Hamidović kaže da je spornu parcelu, na kojoj se nalazi objekat iz koga su iseljeni Smajovići, od grada dobio Besim Kučević, na ime naknade za oduzeto zemljište za igradnju saobraćajnice.

Grad je, prema rečima pravobraniteljke, godinama pokušavao da na miran način reši problem i iseli porodicu Smajović, obezbeđivanjem drugog smeštaja, kao i da sruši objekat koji su oni bespravno izgradili na mestu nekadašnjeg opštinskog objekta.

„Zbog toga što ih do sada nismo iselili grad je pretrpeo velike materijalne posledice i platio oko 3.2 miliona dinara na ime penala. Da ih nismo sad iselili, morali bi da platimo još 1.3 miliona dinara, a to grad nikako sebi nije mogao da priušti“, rekla je Hamidovićeva.

Ona je istakla da je lokalna samouprava za porodicu Smajović isključivo iz humanitarnih razloga, obezbedila stan od 29 kvadrata, iako nema zakonsku obavezu da to učini, te da njihove tvrdnje das u izbačeni na ulicu, nisu tačne.

Hamidovićeva je istakla da je manipulacija javnošću I tvrdnja da je kuća u kojoj su boravili Smajovići, veće površine od ponuđenog stana , u šta se kako je rekla “svi zainteresovani mogu uveriti na licu mesta”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO