Gradsko vijeće usvojilo generalni plan vodosnabdevanja grada

gradski vijenici usvoili generalni plan vodosnabdevanja gradaJedna od bitnijih tačaka koja je bila na dnevnom redu nastavka pete sjednice gradskog vijeća, a koju su i većnici usvojili bila je i donošenje generalnog plana vodosnabdevanja grada.

Član gradskog vijeća Tarik Imamović kaže da  se taj dokument čekao dugo godina i da sada sa nim Gradska uprava može aplicirati kod međunarodnih organizacija i fondova za novčana sredstva. Ovim se otvara mogućnost da se riješi gorući problemi grada kada je u pitanju snabdevanje vodom, rekao je Imamović.

Na petoj sjednici podneti su  izvještaji o radu svih javnih preduzeća, a odlučeno je da se poveća nivo efikasnosti  i profesionalnosti u ustanovama, čiji je osnivač grad. U prvom dijelu zasjedanja za načelnika Gradske uprave za izvorne i povjerene poslove grada Novog Pazara imenovan je dosadašnji vršilac dužnosti , Ahmedin Binjoš, dipl. pravnik.

Za direktora Centra za socijalni rad imenovan je Adnan Dizdarevic, a za direktora Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Hajrudin Hajrovic. Članovi veća usvojili su predlog odluke Operativnog plana za odbranu od poplava za 2013. Prijedlog Poslovnika o radu jedinstvenog šaltera za podršku biznisu i izdavanje gradevinskih dozvola  našao se  na obimnom dnevnom redu, koji je izglasan jednoglasno.

(A.Š.)

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO