Naslovna Sandžak Novi Pazar Gradsko vijeće usvojilo generalni plan vodosnabdevanja grada

Gradsko vijeće usvojilo generalni plan vodosnabdevanja grada

gradski vijenici usvoili generalni plan vodosnabdevanja gradaJedna od bitnijih tačaka koja je bila na dnevnom redu nastavka pete sjednice gradskog vijeća, a koju su i većnici usvojili bila je i donošenje generalnog plana vodosnabdevanja grada.

Član gradskog vijeća Tarik Imamović kaže da  se taj dokument čekao dugo godina i da sada sa nim Gradska uprava može aplicirati kod međunarodnih organizacija i fondova za novčana sredstva. Ovim se otvara mogućnost da se riješi gorući problemi grada kada je u pitanju snabdevanje vodom, rekao je Imamović.

Na petoj sjednici podneti su  izvještaji o radu svih javnih preduzeća, a odlučeno je da se poveća nivo efikasnosti  i profesionalnosti u ustanovama, čiji je osnivač grad. U prvom dijelu zasjedanja za načelnika Gradske uprave za izvorne i povjerene poslove grada Novog Pazara imenovan je dosadašnji vršilac dužnosti , Ahmedin Binjoš, dipl. pravnik.

Za direktora Centra za socijalni rad imenovan je Adnan Dizdarevic, a za direktora Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Hajrudin Hajrovic. Članovi veća usvojili su predlog odluke Operativnog plana za odbranu od poplava za 2013. Prijedlog Poslovnika o radu jedinstvenog šaltera za podršku biznisu i izdavanje gradevinskih dozvola  našao se  na obimnom dnevnom redu, koji je izglasan jednoglasno.

(A.Š.)

 

Exit mobile version