Haker obelodanio slučaj silovanja, preti mu veća kazna nego silovateljima

0061007.73

Dvadesetšetogodišnji Derik Lostater iz Kentakija objavio je na svom blogu da je grupa agenata Federalnog istražnog biroa upala u njegovu kuću i obavila agresivan pretres u vezi sa hakerskim napadom grupe “Anonimus”, koji je doprineo objavljivanju ključnih informacija sa drušvenih mreža o slučaju silovanja tinejdžerke u Stubenvilu.

Lostater, savetnik za IT bezbednost i član “Anonimusa”, koji je poznat i pod pseudonimom “KYAnonimous”, izjavio je u telefonskom razgovoru sa “Hafington postom” da je FBI 15. aprila upao u kuću u Vinčesteru, Kentaki, u kojoj živi zajedno sa devojkom i bratom, te da mu je tom prilikom rečeno da bi mogao da završi u zatvoru.

Kako je napisao u svom blogu, upravo se vratio iz lova, kada je na ulazu u dvorište ugledao vozilo koje je ličilo na kamion kurirske službe “FedEx”.

“Kada sam otvorio vrata da pozdravim vozača, pripadnici specijalnih policijskih jedinica FBI “Swat” pod punom opremom iskočili su iz kamiona i povikali: “Lezi dole!” i prislonili mi uz glavu svoje otkočene jurišne puške M-16. “Zaplenili su moj laptop i laptop moje devojke, fleš-memorije, muzičke CD-ove, eksterni hard-disk, dva mobilna telefona i XBoks 360 mog brata.”

Lostater kaže da je objavio gomilu inkriminišućih fotografija, video-snimaka i poruka koje su na društvenim medijima postavili fudbaleri iz Stubenvila, a u kojima je žrtva izvrgnuta ruglu.

Kako je rekao, mnoštvo postova poslala mu je Mišel Meki, koja ih je dobila od Aleksandrije Godard, aktivistkinje i blogerke, koja ih je prva otkrila. U to vreme, oni su bili javno dostupni i do njih nije došla hakovanjem.

Dvojica fudbalera iz Stubenvila Trent Mejs i Malik Ričmond, u martu su proglašeni krivim za seksualni napad na 16-godišnju devojku u avgustu 2012.

Osuđeni su na zatvorsku kaznu u državnom zatvoru za maloletnike. Mejs (17) je proglašen krivim i za distribuiranje obnaženih fotografija maloletne žrtve.

Sudeći po nalogu za pretres, koji je Lostater takođe objavio u svom blogu, FBI je bio zainteresovan da zapleni sve dokaze u vezi sa hakovanjem sajta za navijače stubenvilskog gimnazijskog fudbalskog kluba “Big red”, kao i sajta administratora, koji su hakovani u decembru prošle godine.

Nakon upada na sajtove, na stranici za navijače objavljen je video-snimak muškarca s maskom Gaja Foksa, koji je zapretio da će objaviti lične podatke fudbalera ako se do prvog januara 2013. ne izvine žrtvi. Kasnije je priznao da je on bio taj čovek s maskom.

On, međutim, tvrdi da nije hakovao sajt RollRedRoll.com. U februaru, dvadesetdvogodišnjak iz Virdžinija Biča (Virdžinija), koji koristi ime “Betket”, priznao je u intervjuu za stubenvilski “Herald star” da je hakovao sajt fudbalskog kluba.

Ukoliko bude osuđen za sajber kriminal, Lotstater bi mogao da dobije kaznu do deset godina zatvora, dok su silovatelji Malik Ričmond i Trent Mejs osuđeni na svega godinu, odnosno dve godine zatvora.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO