Herojski pas bez njuške se vratio kući nakon lečenja

0468007.73

Kujica Kabang 2011. godine istrčala je pred motocikl u Zamboanga Sitiju na Filipinima koji je išao direktno na ćerku i nećaku vlasnice. Motor ju je pregazio i promašio devojčice. Točak je kujici iščupao čeljust, ali joj je, zahvaljujući globalnoj akciji, život spašen.

U internet akciji “Pomozimo Kabang” prikupljeno je oko 21.000 dolara, koliko je bilo potrebno da se pas sa Filipina pošalje na operaciju u Kaliforniju. Veterinari su se nadali da će uspeti da joj rekonstruišu njušku, ali ipak nisu uspeli u tome.

Međutim, izlečili su je od raka, koji je bio u nastajanju, uspeli su da saniraju sve druge povrede i ove nedelje su je pustili iz klinike.

– Neverovatno je šta je sve ovaj pas preživeo. To je pravo čudo. Očekujemo da će imati problema pri hranjenju, ali s oduševljenjem mogu da kažem da je Kabang i dalje jedan veseo i razigran pas – rekla je veterinarka Đina Dejvis, u čijoj klinici je pas lečen.

 
 

 
 

Kabang je, do odlaska u SAD na lečenje, bila i ostala prava heroina na Filipinima. Svi su je prepoznavali po njušci. Međutim, rane od nesreće počele su da se inficiraju i lečenje joj je bilo preko potrebno. Veterinari na Filipinima nisu mogli da joj pomognu, pa je akciju “Pomozimo Kabang” pokrenula veterinarka iz SAD-a. Novac je pristigao iz više od 20 zemalja sveta.

– Bila je u jako lošem stanju. Morali smo da je operišemo nekoliko puta i očistimo joj disajne puteve i arterije. Tek sad je spremna za oporavak – rekla je Dejvis, a prenosi portal 24 sata.

Porodica Bungal je kujicu našla u pirinčanom polju. Otac ju je želeo skuvati, ali ćerka ga je molila da je ostavi u životu. Odužila joj se na najbolji mogući način.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO