Hodžić očekuje proširenje skupštinske većine // video

Predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Rešad Hodžić smatra da su godinu dana od održavanja poslednjih lokalnih izbora u Novom Pazaru obeležile optužbe i kritike, umesto nastavka redovnih aktivnosti.

Hodžić je Regionalnoj televiziji rekao da je upravo to i rezultiralo promenom vlasti u ovom gradu, pre nepuna tri meseca.

On kaže da politička svest u Novom Pazaru još uvek nije dovoljno sazrela i da fukcionisanje vlasti zahteva angažovanje stručnih i kvalitetnih ljudi.

“Vreme koje se izgubi ne može da se tako lako nadoknaditi, ali šta je tu je. Vidimo u kojim je problemima Srbija, ali i ostale države koje su mnogo razvijenije, jer smo neprestano u tranziciji koja nikako da prodje. Ipak, nadam se da godine pred nama neće biti problematične, kao ove za nama”, rekao je Hodžić.

On je istakao da je nova skupštinska većina stabilna, bez obzira što je čini minimalna većina od 24 odbornika.

„Ne mora da znači da će do kraja mandata većinu činiti 24 odbornika, jer mislim da će nam se priključiti svako ko želi da se dozove pameti. Dakle, postoji mogućnost da će se ovaj broj proširiti, zato što planiramo da idemo napred i da uradimo neke planirane krupne stvari”, rekao je predsednik SDP.

On je povodom najave protesta radnika javnih preduzeća, koji je zakazan za 21. maj, ukoliko do 17. maja lokalna samouprava ne nadje adekvatno rešenje njihovih problema, rekao da uslovljavanje i davanje rokova nikome ne ide u prilog.

„Radnici imaju pravo na organizovanje, na osnovu Zakona o štrajku. Medjutim, trenutna opravdanost štrajkova i protesta je samo 10 odsto, dok je ostatak od 90 odsto vezan za političko delovanje opozicije”, smatra Hodžić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO