Ihsanoglu se sastao sa reisu-l-ulemom IZ-a u BiH

Generalni sekretar Organizacije islamske saradnje (OIC) Ekmeleddin Ihsanoglu, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Sarajevu, sastao se sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinom ef. Kavazovićem.

ihsanoglu-se-sastao-sa-reisu-l-ulemom-iz-a-u-bih_trt-bosanski-18737

Ihsanoglu je s Kavazovićem imao radni ručak u hotelu “Bristol”, a na sastanku, koji je bio zatvoren za medije, razgovarano je o položaju muslimana u BiH.

Ihsanoglu je svoju posjetu Bosni i Hercegovini započeo jutros sastankom sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i članom Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem. Na zajedničkoj konferenciji za novinare Ihsanoglua i Izetbegovića nakon sastanka, generalni sekretar OIC-a pozvao je Bosnu i Hercegovinu da pristupi u punopravno članstvo Organizacije islamske konferencije.

Ihsanoglu se sastao i sa ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom, a na Univerzitetu u Sarajevu održao je predavanje studentima. Ihsanoglu je tokom predavanja potrctao da Evropa ne bi doživjela renesansu da nije bilo islama. On je kazao da Evropa nije domaćin već dom islama. On je istakao kako je mirno rješenje najbolje za rješavanje krize u Siriji, jer bi vojno značilo više krvoprolića, ubistava i destrukcije.

Generalni sekretar OIC-a Ihsanoglu sastaće se danas i sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom.
(Agencija Anadolija)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO