IN MEMORIAM OMER KOLAŠINAC

omer kolasinacNema više našeg „Dandija“. Posle kraće bolesti, u 79. godini, na Ahiret je preselio Omer Kolašinac, jedan od najboljih bokserskih stručnjaka u bivšoj SFRJ, mnogi su složni u oceni – i šire.

„Plemenitoj veštini“ poklonio je život. Stvorio je bezbroj šampiona, bio im je i učitelj, pedagog, prijatelj. Zahvaljujući njemu razbijen je stereotip u Novom Pazaru, o bokserima koji slove za grubijane. Mnoge je izveo na pravi put. „Terao ih“ da se školuju, svojim ogromnim autirotetom i poštovanjem koje je posedovao, nalazio i posao. Bio je uz boks i boksere i onda kada je bilo teško, kada se nije imalo uslova.

Slavu i počast nikada nije pripisivao sebi. Uvek je u prvi plan isticao te hrabre momke sa „gromovima u pesnicama“. Istorija je zapisala, generacije će pamtiti, zauvek da je rahmetli Omer tvorac i onje najbolje, neprevaziđene „Zlatne generacije“ novopazarskog boksa, koja je, na furiozan način izborila plasman u Prvu ligu. I to bez poraza, a da apsurd bude kompletan – i bez dvorane. Braća Hrnjak, Dervišnurovići, Safko Koca, Hajro Ličina, Vlajo Ferizović, Ukić, Halitović, Đerlek,Beširović, Nailović, Islamović, Lukač, rebronja, Mjudragić, Leković, Zoranić, Kahrović, rahmetli Bleta, rahmetli Prtinac, pa Kahrović, , i mnogi drugi….duga je niska „bisera novopazarskog ringa“ kojima je  bio učitelj.

Pamtiće ga njegov Novi Pazar, pamtiće ga brojni poštovaoci sporta, jer znaju koliko je uradio za svoje boksere i boks. Mnogo bitaka je dobio. Ovu,poslednju, životnu, na žalost nije. „Dandi“ , neka ti je rahmet. Tvoj Novi Pazar te nikada neće zaboraviti…

Elvir Nailovic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO