Inicijalna “kapsula” (Albina) Jahje mr. Fehratovica

Prethodnih dana smo mogli biti svjedoci jednog histeričnog, ruko-mahačkog nastupa (Albina) Jahje Fehratovica koji kao magistar bosanskog jezika, eto, patentira i novi termin “inicijalna kapsula” do sad je postojala inicijalna kapisla, al’ eto, od magistra čusmo i drugačije.

(Albin) Jahija mr. Fehratović - kapsula umesto kapisla.
(Albin) Jahija mr. Fehratović – kapsula umesto kapisla.

Njegove političke ideje nas ne zanimaju, ali želimo izdvojiti par laži koje je Fehratović to veče na televiziji Jedinstvo iznio. On spominje Bekira-ef. Makića navodeći “kako je dotični Makić uhvaćen u duhovnoj korupciji.” Do dana današnjeg, od onog trenutka kada su o Bekiru iznijete te gnusne laži nijedan jedini argument nije iznešen o tome.

Fehratović se čak nije udostojio ni da uzme, barem neplaćene račune, poput Šojića, pa da njima maha, a kamo li da iznese neke od argumenata. A da ne Jahji mr. Fehratoviću smeta i Turska i Turski dijanet, pa ni ovom prilikom nije izostao spomenuti ga.

Da li ta njegova patološka mržnja prema Turcima i Turskoj ima kakve veze sa njegovom specijalizacijom na institutu Martin Luter King u Njemačkoj, ne znamo, ali vama ostavljamo da razmislite o tome.
Jahja (Albin) je za jedinstvenu Islamsku zajednucu, ali samo onu na čije čelu je Muamer Zukorlić, ni jedno drugo jedinstvo niti ijedna druga Islamska zajednica ne dolaze u obzir, već isključivo ona sa Muamerom na čelu. Istim onim Muamerom kojeg je u svom romanu “Bedova” opisao kao diktatora najružnijeg soja.
Jahja priča i o trećoj Islamskoj zajednici, čak, na kraju iznijevši neistinu i kazavši da ti ljudi sebe nazivaju trećom islamskom zajednicom.

A nije čuditi od studenta, magistra, čovjeka koji je zamijenio svoje ime, čovjeka koji jemči sa sumom koju nikad u životu vidio nije za Muamera Zukorlića, čovjeka koji prije samo nekoliko godina lutaše od televizije do televizije da promovira svoju prvu knjigu, pa na kraju kad ga niko nije pustio otišao i sam kao voditelj i promoter iste gostovao na bošnjačkoj televiziji.

Albine, kaže se KAPISLA ne KAPSULA, kapsula je tableta, a može biti i KAPSULA za astronaute kojom putuju po svemiru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO