Intenzivnija saradnja Novog Pazara sa Mostarom

Novi Pazar i Mostar su gradovi sličnog duha, što treba negovati a ljude povezivati, poručeno je nakon sastanka gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca sa direktorom Narodne biblioteke Mostar, Omerom Mičijevićem.

“Godinama smo partneri sa novopazarskom Narodnom bibliotekom “Dositej Obradović”, što nam je dalo mogućnosti da danas sa gradonačelnikom Novog Pazara pričamo ne samo o intenzivnijem kulturnom povezivanju, već o saradnji na privrednom, ekonomskom i političkom planu. Vjerujem da saradnja između naših biblioteka i pozorišta otvara vrata daljem partnerstvu Novog Pazara i Mostara”, kazao je Mičijević.

Gradonačelnik Nihat Biševac podseća da je povezivanje ustanova kulture tradicionalno dobar put da se gradovi i ljudi koji u njima žive, povežu i kroz različite druge aspekte.

“Izuzetna saradnja dve biblioteke, našihorišta i partnerstvo među atletičarima, veze na sportskom planu podećaju nas da imamo mnogo toga zajedničkog. Želimo da unapredimo saradnju, za to je mnogo potencijala sa obe strane a svi naši prijatelji iz Mostara su ovde uvek rado viđeni gosti”, poručio je gradonačelnik Biševac.

Nešto ranije direktori, Elijas Rebronja i Omer Mičijević, potpisali su ugovor o saradnji biblioteka, te je na taj način ozvaničneno višegodišnje partnestvo dve ustanove.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO