Irfan Hamzagić i Amela Terzić najbolji sportisti Novog Pazara

Odbojkaš Irfan Hamzagić i atletičarka Amela Terzić proglašeni su za najboljeg sportistu i sportistkinju Novog Pazara u 2017. godini, po izboru gradskog Sportskog saveza.

U prepunoj Koncertnoj dvorani kulturnog centra, Hamzagić je to priznanje dobio drugi put uzastopno, dok je Terzić osvojila sedmi trofej za poslednjih devet godina.

Odbojkaški klub Novi Pazar bio je bez premca u kategoriji sportskih ekipa, atletski stručnjak Rifat Zilkić izdvojio se među trenerima.

Proslavljenom biciklisti i nekadašnjem reprezentativcu SFRJ Hazbiji Hukiću pripala je nagrada za životno delo “Abdulah Duce Gegić”.

Priznanje zbog dobrih rezultata dobio je Rukometni klub Novi Pazar, zatim odbojkaški kolektiv za trofeje u Kupu Srbije i Superkupu, atletski klub povodom odlične organizacije Prvenstva Balkana, bokser Šerif Gurdijeljac i svetska prvakinja u kik-boksu Saida Bukvić.

Nagrađeni su i Balkanska atletska federacija i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Kao jesenji prvaci u svojim ligama laureati su odbojkaški i rukometni klub, omladinci Fudbalskog kluba Novi Pazar i kadeti Fudbalskog kluba As, dok su zbog plasmana u viši rang nagrađeni Košarkaški klub Novi Pazar i Ženski odbojkaški klub Novi Pazar.

Dobitnici raznih priznanja bili su i mladi teniseri Hamad Međedović i Fatma Idrizović, gradski Savez za školski sport, direktor Sportsko-sajamske ustanove Pendik Enes Pljakić, odbojkaški radnik Fuad Salihović, fotograf Senad Župljanin i pedagog fizičke kulture Edin Salihović, Ismail Dupljak za sportskog radnika.

Sportskim nadama godine proglašeno je 124 mladih sportista.

izvor:Rtvnp

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO