Islamska država emitovala snimak na kome se pojavljuju poginuli Sandžaklije! VIDEO

Novi Pazar – Produkcijska kuća Al Hajat koja se bavi proizvodnjom poropagandnih filmova za IDIŠ (Islamska Država) uradila je dvadesetominutni dokumentarac posvećen Kosovu, Bosni i Sandžaku u kome se pojavljuju i Sandžaklije za koje se pretpostavlja da nisu više među živima.

Radi se o filmu za koji se pretpostavlja da je sniman u vreme kada su se vodile bitke za Kobane, mesto koje se nalazi uz samu tursko-sirijsku granicu a koje je ID zauzela a potom i pod velikim vojnim pritiscima izgubila.

U ovoj borbi poginuli su i akteri filma Abid Podbićanin iz Novog Pazara i Jasmin Keserović iz BIH a prisutni su i borci iz crnogorskog dela Sandžaka i sa Kosova.

Oni u filmu pozivaju na Hidžru preseljenje muslimana u islamsku državu ili džihad u mestu u kojem žive.

Prema informacijama do kojih je došao Sandžakhaber strategija ID je upravo takva, da oni koji nisu među živima ostanu usnimljeni kako bi se kasnije emitovali sa pozivom u Džihad za propagandne svrhe Islamske države.

Analizom snimka može se steći utisak da je sniman upravo u vreme hladnijih dana na bliskom istoku jer borci koji se pojavljuju u njemu nose deblju odeću i uniforme nego inače u regularnim istočnim uslovima.

Jedan od bošnjačkih boraca je pozvao na 4:50 min pozvao:

“Borite se tamo portiv njih. Ako morete postavljajte im eksplozive, u njihovim kućama. Ako možete, uzmite im otrov neki, stavite im u piće, u jelo. Neka crknu od muke od otrova. Ubijajte ih gdje god stignete, po Bosni, po Srbiji, po Sandžaku.”

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO