Novi Pazar – Nakon drugog snimka o proneveri novca u visini od 200.000 evra u Islamskoj zajednici u Srbiji i dalje ćute. Osim saopštenja za javnost o tome da su podneli tužbu za neovlašćeno snimanje nema ni demantija ni bilo kakve druge reakcije koja bi opovrgla snimak koji emituje RTV Novi Pazar.

Da li sadašnji glavni muftija Dudić to nema snage, još nije dobio odobrenje i “ideju” kako to da kaže i demantuje ili je po sredi nemogućnost demantija? Pre će biti da je to. Jer, svi znaju Samirov glas, neki su sa njime išli u školu iz Pazara, a od uha do uha… Mala je ovo čaršija ako ništa glas poznaje komšija.

Neozbiljnost ili pak zloupotreba institucije u privatne, odnosno političke svrhe na građanima ostaje da procene sami slušajući i gledajući video snimke koji do tančina razotkrivaju kriminal koji vlada u toj instituciji.

Nakon emitovanja snimka, na potezu su svakako tužilaštvo i nadležni državni organi koji bi trebalo da sprovedu temeljnu istragu o tome gde je nestalo 200.000 evra za koje se zna te da pročešljaju knjige Islamske zajednice i saopšte građanima za koliko je oštećena i zloupotrebljena zajednica svih muslimana.