Ispitivanjem veštaka nastavljeno suđenje za ubistvo u Krnjači

BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem tri veštaka nastavljeno suđenje Vladimiru Andrijanoviću optuženom da je u oktobru 2022. godine u Krnjači ubio Nemanju Savića (27).

Najpre je veštak psiholog Bojana Kecman rekla da je Andrijanoviću u trenutku ubistva uračunljivost bila bitno smanjena zbog visokog intenziteta straha, dok je dodala da mu je utvrđen emocionalno nestabilan poremećaj ličnosti.

Andrijanović je tada osećao i ljutnju i bes, kako je pojasnila Kecman, ali je preovladao strah jer se osećao životno ugroženim.

Ona je, odgovarajući na pitanja, navela da to nije duševna bolest već prenaglašeno ispoljavanje emocije, impulsivan je i “ima kratak fitilj”, dok mu je ranije utvrđena depresija i anksioznost.

Milenko Bogdanović, veštak sudske medicine, je istakao da su od četiri rane koje je
Savić tada zadobio, tri bile opasne po život, odnosno bezuslovno smrtnosne, kao i da su bile jedna za drugom i da je brzo preminuo.

Bogdanović tvrdi da je oštećeni bio okrenut licem ka pucaču.

Odgovarajući na pitanja sudije on je rekao da je teorijski moguće da je on držao pištolj i pucao.

Balističar Dejan Belić tvrdi da se pucnjava odigrala iza crnog automobila (Andrijanovićevov) jer su sve čaure pronađenje tamo.

Precizirao je da su pronađenje četiri čaure iz jednog i dve iz drugog pištolja, kao i da su oštećeni i napadač bili blizu jedan drugog, odnosno na dva do tri metra.

Sledeće suđenje zakazano je za 17. april.

Andrijanović je u svojoj odbrani naveo da je ubio Savića u samoodbrani, jer su mu on i Luka K. napravili sačekušu, te da je pucao na mah i u samoodbrani.

On se tereti za ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Na saslušanju u tužilaštvu u oktobru 2022. godine Andrijanović je ispričao da mu je
Savić pretio pištoljem i onda zapucao.
Kazao je da se ne seća da mu je uzvratio i da je od praska izgubio sećanje.
Tokom uviđaja pronađena su dva pištolja, jedan u živoj ogradi, a drugi bačen u kanal sa vodom.

Mediji su nakon hapšenja pisali da je Andrijanović blizak Marku Miljkoviću, iz klana Veljka Belivuka, dok su za ubijenog navodili da je bio blizak sa Zdravkom Radojevićem, za čiju otmicu i ubistvo se tereti ta kriminalna grupa.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO