Ispod ruševina spašena Palestinka s Kur’anom u rukama

Izraelska vojska neprestano nastavlja napade na Pojas Gaze već 12. dan u kojima je poginulo nekoliko hiljada Palestinaca.

Na meti napada izraelske vojske našao se i grad Khan Younis, a nakon brojnih napada ispod ruševina je spašena Palestinka koja je kazala da je u kući čitala svetu knjigu Kur’an u trenutku napada na grad.

Ova Palestinka je potom dovedena u bolnicu kako bi joj bila ukazana ljekarska pomoć, a sa sobom je i dalje nosila Kur’an.

Izraelsko bombardovanje i blokada Pojasa Gaze nastavlja se nakon početka sukoba s grupom Hamas, a prema podacima Agencije Ujedinjenih nacija za palestinske izbjeglice (UNRWA) više od milion ljudi je raseljeno što je oko pola ukupnog stanovništva Gaze.

Borbe su počele kada je Hamas 7. oktobra pokrenuo višestruke iznenadne napade koji su uključivali brojne raketne napade i upade u Izrael preko kopna, mora i iz vazduha. Hamas je poručio da je upad bio odmazda za ranije upade u džamiju Al-Aksa i porast nasilja izraelskih doseljenika.

Izraelska vojska je kao odgovor pokrenula operaciju protiv ciljeva Hamasa unutar Pojasa Gaze.

Prema najnovijim informacijama Ministarstva zdravlja u Gazi, više od 3.300 Palestinaca ubijeno je u izraelskim vazdušnim napadima na Gazu, uključujući i sinoćnje bombardovanje bolnice Al Ahli.

U sukobima je ubijeno i više od 1.400 Izraelaca.

Anadolu

 

Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu
Klikom na link (na dnu teksta) popunite obrazac sa imenom i prezimenom, datumom vašeg rođenja, kontakt podacima i navedite nam lažnu informaciju koju ste uočili na našem sajtu. Time ste u konkurenciji za vrednu novčanu nagradu. Nakon toga od našeg tima na mejl će vam stići brošura u cilju dalje edukacije kako da prepoznate lažnu vest. Sa jedne IP adrese moći ćete da pošaljete samo jedan odgovor.

Link obrasca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8Iv_08jQapMXEqi5a3IKxGYKPFClPJeYM2_lUd7IbHMEmvA/viewform?pli=1

Napomena:

Radio televizija Novi Pazar će u narednom periodu realizovati projektnu nagradnu igru “Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu”. U okviru nagradne igre ćemo na platformama našeg medija objavljivati lažne vesti i sadržaje sa dezinformacijama. Cilj nam je provera mogućnosti naše publika da prepoznaju neproverene informacije i lažne vesti. Molimo sve medije i kolege novinare da sadržaje sa naših platformi u narednom periodu provere pre nego preuzmu i objave na svojim platformama, a u cilju sprečavanja širenja lažnih vesti i dezinformacija.

The post Ispod ruševina spašena Palestinka s Kur’anom u rukama appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Ispod ruševina spašena Palestinka s Kur’anom u rukama appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO