Izbodeni učeni prebačen u Beograd

Učenik srednje Tehničke škole iz Novog Pazara C.A (15), teško je povredjen danas tokom časa  muzičkog. Njega je sa tri uboda nožem povredio drug iz odeljenja A.E (15). Prema rečima dežurnog hirurga novopazarske Opšte bolnice doc.dr Izeta Tutića dečak je doveden u stanju šoka i sa teškim telesnim povredama.

On je hitno operisan i u stabilnom stanju je transportovan na kardio hirurgiju u Klinički centar u Beogradu.

“Mi smo uradili hitnu dijagnostiku i konzilijarno doneli odluku o hitnoj hirurškoj intervenciji. Nakon toga smo odlučili da bude upućen u Beograd, jer se bojimo da je možda oštećena srčana maramica”, kazao je Tutić.

On je potvrdio da su sekunde bile važne, i da je samo zahvaljujući brzoj intervenciji spašen.

“Uboden je, najverovatnije nožem, ima tri rane, jedna je u predelu desne pektoralne regije, druga u predelu leve skapule i treća u predelu leve strane vrata”, objasnio je dežurni hirurg.

Incident se dogodio posle 10 sati, za vreme nastave, a prethodila mu je kraća svađa dva učenika.

Nakon toga je E.A.  tri puta ubo nožem C.A. i naneo mu teške telesne povrede u predelu vrata i leđa.

Novopazarska policija je uhapsila E.A. zbog sumnje da je pokušao ubistvo, a on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu u Novom Pazaru.

Iz PU u Novom Pazaru saopšteno je da su pripadici MUP uhapsili 15-godišnjaka iz Novog Pazara zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

“On se tereti da je jutros oko 10 sati u srednjoj školi u Novom Pazaru, u toku časa, nakon kraće svađe, više puta ubo nožem vršnjaka i naneo mu teške telesne povrede “, stoji u saopštenju policije.

U Tehničkoj školi posle incidenta nastala je panika. Direktor je bio na putu, a nastavnici iznenađeni onim što se dogodilo nisu želeli bilo šta da komentarišu. Novinarima nije dozvoljeno da fotografišu mesto događaja.

Ovim povodom, saopštenjem se oglasio Tim za zaštitu dece od nasilja, koji je novinarima nepotpisan podelila pomoćnica direktora Vanja Marinković.

“Danas, za vreme četvrtog časa u 1. smeni, maloletni A.E. nožem je, ničim izazvan, napao maloletnog druga iz odeljenja C.A. i naneo mu nekoliko uboda nožem. Po rečima dežurnog hirurga Medicinskog centra u novom Pazaru, sa teškom telesnom povredom u predelu pluća, učenik je hitno zbrinut u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. O slučaju je odmah obaveštena Policijska uprava, posredstvom školskog policajca, čiji je tim odmah izvršio uviđaj. Reč je o učenicima prvog razreda. Nemamo saznanja da su deca bila u bilo kakvom sukobu pre ovog događaja”, stoji u izveštaju ovog Tima.

Zanimljivo je da je Tehnička škola  jedna od samo dve sertifikovana obrazovne ustanove u Novom Pazaru, koje ovih dana posle dve godine obuke treba da dobiju  “škola bez nasilja”.

Đaci sa kojima smo razgovarali, a koji su bili na času u trenutku ovog nemilog dođaja kažu da ništa nije navodilo da će do njega doći.

„Bili smo na času i slušali šta profesor govori. Samo je u jednom trenutku profesor viknuo o i uhvatio se za srce, koliko se prepao. Mi smo primetili neko komešanje. Čuli smo profesora  koji je rekao: „šta to radis“.  Okrenuli smo se i videli kako jedan naš drug ubada nožem drugog.  A onda, krv, koja nas je sve uplašila”, objasnio nam je preplašeni učenik.

On je istako da su napadač i žrtva bili najbolji prijatelji i da ih nikada nije video kako se prepiru ili da su se sporečkali.

“ Nismo ovo očekivali jer  naš drug koji je potegao za nož celog dana nije bio u školi. Došao je na muzičko i odmah napravio problem. Jednom drugom drugu je pretio, a onda je C.A. počeo da priča sa njim, a onda je A.E. izvadio nož i poičeo zverski da ga ubada. Devojke su se uplašile i plakale su. Opšti haos je bio u učionici“ – rekao je jedan od očevidaca.

Ovo nije prvi put da učenici u Novom Pazaru na svoje vršnjake potežu noževe.

Zoran Maksimović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO