Izbori BNV – Mladi BDZ pozivaju Zukorlića da ih predvodi, Ugljanin nosilac liste SDA, Džudžo – Videćemo

Novi Pazar – Mladi BDZ Sandžaka (politička partija muftije Zukorlića) pozivaju muftiju Muamera ef. Zukorlića da predvodi listu na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, Ugljanin najavio svoju “Bošnjačku listu” a Džudžo poručio “videćemo”.

Kao početak procesa rješavanja ovih problema i poboljšanja kvaliteta kolektivnih i individualnih prava Bošnjaka, te očuvanja i unapređenja identiteta Bošnjaka vidimo važnost učešća na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće kažu mladi BDZ.
“Imajući u vidu ukupne kapacitete bošnjačkoga naroda u Republici Srbiji, u pogledu ličnosti i harizme pojedinca koji bi mogao odgovoriti ovim problemima, vidimo jedino ličnost vjerskog i nacionalnog lidera Bošnjaka muftiju Muamera ef. Zukorlića”.
Sa druge stane lider SDA Sulejman Ugljanin već je najavio svoju kandidaturu ispred “Bošnjačke liste” dok je dosadašnji predsjednik BNV Esad Džudžo o svom učešću rekao samo “videćemo”.
Džudžo je takođe izjavio za Al Jazzera Balkans da vjerski i politički lideri nebi trebalo da se kandiduju za izborima za BNV.
Prethodno je Elijas Rebronja pokušao da forimira Jedinstvenu listu za izbore. On je pokušao da ujedini sve liste međutim to nije upalilo. Očigledno će Bošnjaci i ovoga puta ići u više kolona. Svoje učešće na izborima SDP nije najavio a gradonačelnik Meho Mahmutović u izjavi za Al Jazzeru rekao je da oni neće učestvovati na ovim izborima niti će bilo koga da podrže.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO