Naslovna Sandžak Novi Pazar Izdato upozorenje za Priboj, Prijepolje, Sjenicu i Novi Pazar

Izdato upozorenje za Priboj, Prijepolje, Sjenicu i Novi Pazar

izdato-upozorenje-za-priboj,-prijepolje,-sjenicu-i-novi-pazar

BEOGRAD – Republički hidrometeorološki zavoda upozorio je na uticaj pojačanih padavina koje stižu sa juga, olujni vetar uz Dunav i u planinama, te sneg koji će za vikend zabeleti i Beograd i Vojvodinu.

Od sutra posle podne do četvrtka ujutro oblačnost koja će u Crnoj Gori uslovljavati izuzetno obilne padavine, svojom periferijom zahvatiće zapadne delove Kosova i Metohije, kao i jugozapadnu Srbiju.

Upozorenje se naročito odnosi na oblast južno od linije Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar, gde će pasti od 40 do 80 milimetara kiše.

U tom periodu sneg se očekuje samo na najvećim visinama iznad 1.500 – 1.600 metara, a u ostalim krajevima Srbije biće znatno manja količina padavina.

U košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata i u jugozapadnoj Srbiji u utorak uveče noću i u sredu ujutro kada se očekuju udari vetra preko 25 metara na sat.

Sneg će u petak od jutarnjih sati početi da pada prvo na jugozapadu Srbije, a u toku dana i u subotu i u ostalim krajevima.

U zapadnoj, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, najviše na planinama, dok će se u Vojvodini, Beogradu i Pomoravlju formirati manji snežni pokrivač.

Exit mobile version