Izraelska vojska nastavlja s napadima na Gazu

Izraelska vojska nastavila je bombardovati dijelove Pojasa Gaze dok se opkoljena palestinska enklava suočava s hitnom humanitarnom krizom.

Očevici su rekli da je veliki broj ljudi poginuo, a pripadnici ekipa civilne zaštite i hitne pomoći su ranjeni dok su se probijali do ulice Al-Jalaa u Gazi kako bi spasili povrijeđene.

Žena je poginula, a šestero djece je povrijeđeno u izraelskom bombardovanju područja Qaizan al-Najjar u Khan Yunisu južno od grada Gaze, rekli su medicinski izvori.

Izraelska vojska pokrenula je intenzivne napade na istočne četvrti grada Gaze, Zaytoun i Shujaiya, kao i na sjeverozapadni dio grada, rekao je očevidac.

Bombardovana je i četvrt Al-Tuffah u sjeveroistočnoj Gazi. Ima ljudskih žrtava.

Bombardovane su i glavne ceste u Pojasu Gaze.

Najmanje 2.670 osoba ubijeno je u izraelskim napadima na blokirani palestinski Pojas Gaze od 7. oktobra.

U izraelskim napadima na Gazu ranjeno je najmanje 9.600 Palestinaca.

Anadolu Agency

 

Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu
Klikom na link (na dnu teksta) popunite obrazac sa imenom i prezimenom, datumom vašeg rođenja, kontakt podacima i navedite nam lažnu informaciju koju ste uočili na našem sajtu. Time ste u konkurenciji za vrednu novčanu nagradu. Nakon toga od našeg tima na mejl će vam stići brošura u cilju dalje edukacije kako da prepoznate lažnu vest. Sa jedne IP adrese moći ćete da pošaljete samo jedan odgovor.

Link obrasca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8Iv_08jQapMXEqi5a3IKxGYKPFClPJeYM2_lUd7IbHMEmvA/viewform?pli=1

Napomena:

Radio televizija Novi Pazar će u narednom periodu realizovati projektnu nagradnu igru “Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu”. U okviru nagradne igre ćemo na platformama našeg medija objavljivati lažne vesti i sadržaje sa dezinformacijama. Cilj nam je provera mogućnosti naše publika da prepoznaju neproverene informacije i lažne vesti. Molimo sve medije i kolege novinare da sadržaje sa naših platformi u narednom periodu provere pre nego preuzmu i objave na svojim platformama, a u cilju sprečavanja širenja lažnih vesti i informacija.

The post Izraelska vojska nastavlja s napadima na Gazu appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Izraelska vojska nastavlja s napadima na Gazu appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO