Još dvoje Srba uhapšeno na severu Kosova i Metohije

Tanjug/AP/Visar Kryeziu PRIŠTINA – U selu Banjska na severu Kosova i Metohije uhapšeno je još dvoje Srba i zaplenjen je arsenal oružja, saopštila je danas policija tzv. Kosova.

Oni su uhapšeni u hotelu, a zaplenjena su i dva vozila, jedno oklopno vozilo, kao i jedno teško vozilo – bager, u kojima je pronađen veliki broj različitog oružja, navodi se u saopštenju.

Među oružjem koje je zaplenjeno su i puška kalibra 30 milimetara, dve duge puške, odnosno mitraljezi, po jedan snajper, minobacač i automatska pučka, 74 šaržera za pušku AK47, devet pancira, i drugo.

U saopštenju policije tzv. Kosova navodi se, takođe, da su u Manastiru Banjska pronađene dve puške AK47, kao i jedan pancir, koji su, navodno, odneti sa lokacije na kojoj je ubijen jedan pripadnik policije tzv. Kosova.

Pored toga, u saopštenju se dodaje da su policijske jedinice stacionirane na području sela Banjska, i da tu ”pružaju bezbednost, i omogućavaju i pružaju pomoć prema potrebama i zahtevima meštana”.

Kako se navodi, ukupan broj uhapšenih za koje se smatra da su povezani sa pucnjavom u selu Banjska i ubistvu pripadnika policije tzv. Kosova, povećan je na osam.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO