JOŠ JEDNA NOVINA U VOJCI: Za šest meseci služenja plata 800 evra!

Prva – osnovna faza će trajati mesec i po, druga – specijalistička isto toliko. Nakon toga dobrovoljci se upućuju na kolektivnu obuku u jedinice Vojske Srbije koja će trajati do završetka služenja roka, odnosno još tri meseca

Vojni rok biće produžen sa tri na šest meseci, a pored ove i drugih brojnih novina, biće uvećana mesečna naknada za buduće rezerviste. Produženje vojnog roka biće ponuđeno septembarskoj klasi devojaka i mladića koji su već u vojsci, a počeće da se primenjuje sa upisom decembarske generacije dobrovoljaca, kažu u Ministarstvu odbrane.

– Prva – osnovna faza će trajati mesec i po, druga – specijalistička isto toliko. Nakon toga dobrovoljci se upućuju na kolektivnu obuku u jedinice Vojske Srbije koja će trajati do završetka služenja roka, odnosno još tri meseca – objašnjavaju u Ministarstvu.
Vojni rok šest meseci, ali ga neće svi služiti!
Kada budu primljeni u garnizone, mladići i devojke će tokom prva tri meseca obuke zarađivati po 10.500, četvrtog 15.000, petog 20.000 i šestog meseca 25.000 dinara, što za pola godine služenja vojnog roka izađe 91.500 dinara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO