JOŠ JEDNA ZUKORLIĆEVA PREVARA! Zukorlićev predsednički kandidat u CG falsifikovao na hiljade potpisa!?

Novi Pazar – Rožaje – Podgorica – Zukorlićev predsednički kandidat na izborima u Crnoj Gori Hazbija Kalač falsifikovao je na hiljade potpisa za kandidaturu na predsedničkim izborima a danas će zasedati izborna komisija u Crnoj Gori.

Kako Sandžakhaber ekskluzivno saznaje, prevara koja je korištena u Beogradu preslikana je na Crnu Goru gde su falsifikovani potpisi, imena i prezimena i lična dokumenta iz biračkog spiska građana koji ne podržavaju Kalača, koji je, valja podsetiti, na izborima u Beranama uzeo svega 52 glasa!

Sandžakhaber saznaje, da su se građani i članovi BS javljali toj stranci kada su na spiskovima podrške za Kalača videli svoje potpise.

Narod u čudu!

Celokupna crnogorska javnost bila je u čudu, kada je Kalač prvi predao potpise za kandidaturu a da se radi o prevari posumjali su i članovi DIK-a koji će danas, kako saznajemo imati sednicu na kojoj će biti razmatrana validnost potpisa koje je predao Zukorlićev kandidat.

Podsetimo, SPP u Crnoj Gori čiji je predsednik Kalač je minorna stranka koja je podržavala četnike i prorusku opoziciju u Crnoj Gori na protestima protiv NATO! Bošnjaci Crne Gore nakon toga, kaznili su pogubnu politiku Kalača i Zukorlića na izborima u Petnjici, Rožaju, Beranama…

SPP sve čini da lažnim predstavljanjem kao umanji značaj Bošnjačke Stranke Rafeta Husovića koja već deceniju unazad legitimno i pošteno zastupa Bošnjačke interese u saradnji sa vladajućim DPS-om.

Državna izborna komisija (DIK) će na današnjoj sjednici razmotriti zahtjev CDT-a o uvidu u potpise podrške jednom od predsjedničkih kandidata zbog sumnje da su zloupotrijebljeni lični podaci građana i falsifikovani potpisi.

CDT-u su, kako su kazali, dostavljeni podaci sa matičnim brojevima građana zbog čega su se Državnoj izbornoj komisiji tražeći uvid u potpise podrške kako bi provjerili te navode.

Dragan Koprivica iz CDT-a kazao je da se toj NVO javilo više građana zbog sumnje da su njihovi lični podaci zloupotrijebljeni, a potpisi falsifikovani za podršku jednom od predsjedničkih kandidata.

“Uz mnoštvo navoda da su zloupotrijebljeni potpisi građana koji u periodu prikupljanja potpisa nijesu boravili u Crnoj Gori”, reka je Koprivica.

Dragiša Janjušević iz Centra za političku edukaciju rekao je da “neke novoformirane partije, ako nemaju infrastrukturu, jedino velikim materijalnim sredstvima to mogu da rade”.

“Ako nemaju velika materijalna sredstva. ne želim nikog unaprijed da optužujem, jako je nezahvalno”, kazao je on.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO