Joša počela pripreme ojačana Kenanom Kolašincem

Fudbaleri Jošanice počeli su danas u Novopazarskoj Banji pripreme za nastavak takmičenja u Srpskoj ligi Zapad.

Ovdašnji trećeligaš je tokom zimske pauze ostao bez uprave, izuzev Almira Šaćirovića, ali je sportski sektor značajno ojačan dolaskom bivšeg trenera Novog Pazara u superligaškoj konkurenciji Kenana Kolašinca.

“U fazi smo formiranja nove uprave. Vrlo delikatna situacija, ali poziv Jošanice nisam mogao da odbijem. Tu sam proveo mnogo vremena, ranije kao igrač i posle kao trener. Profilisano je tu mnogo ljudi, koji su sada u pazarskom superligašu. O Jošanici brinu gradska uprava i Fudbalski klub Novi Pazar”, rekao je Kolašinac.

Prozivci su prisustvovala 23 igrača. Pod komandom šefa struke Staniše Sretenovića, momci od subote kreću sa treninzima u Sportskom centru Šutenovac.

U odnosu na jesen, ekipa je slabija za najboljeg strelca Ervina Kurtija, Harisa Terzića, Damira Salihovića, Ervina Kačara i Ismaila Salihovića.

Iz omladinskog pogona Novog Pazara priključio se Dženis Mulić, dok je nešto duži odmor dobio Nazim Hadžibulić, koji je trenutno u Nemačkoj.

Kolašinac i Sretenović naveli su da se razgovara sa potencijalnim pojačanjima.

“U sportu čovek mora da bude optimista. Uvek su neke tenzije, bilo da se radi o borbi za ulazak ili pokušaju da se dohvati viši rang. Nismo ni navikli na zonu konfora. Liga je jaka za naše uslove. Biće teško da zadržimo na trenutnoj poziciji, koja garantuje opstanak u srpskoligaškom društvu”, naveo je Sretenović.

Jošanica je trenutno 11. na tabeli sa 17 bodova. Šest bodova više ima Budućnost Krušik 2014 iz Valjeva na petom mestu, a četiri manje pretposlednji Mihajlovac.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO