Kako treba da izgleda dan zadovoljne bebe?

Kada prođe nekoliko nedelja od rođenja bebe i ustali se njen dnevni ritam, pravilno raspoređene aktivnosti u toku dana obezbediće vam lep i ispunjen dan.

beba

 

Potrebe bebe se menjaju sa njenim uzrastom, ali nisu iste ni za sve mališane. Međutim, ako neke aktivnosti pravilno rasporedite u toku dana i uskladite sa uobičajenim ritmom mališana, vreme koje provedete zajedno biće vam zabavnije.

Pogledajte naše predloge za satnicu bebinih aktivnosti.

7.00h- Jutarnje vežbe
Vaša beba je celu noć provela spavajući na leđima, pa će joj ležanje na stomaku, 15 minuta nakon obroka, veoma prijati. Tako će ojačati vratne mišiće, a ovaj položaj može da je podstakne da počne da puzi.

9.00h-Vreme za zbližavanje
Sa bebom u naručju završite neke manje obaveze u kući ili obavite telefonski razgovor. Vaša blizina i stalno kretanje će mališanu biti veoma zabavni, naročito ako mu se često obraćate.

10.00h-Šetnja
Ovo je vreme za boravak na svežem vazduhu i fizičku aktivnost. U toku šetnje razgovarajte sa bebom, pokazujte joj drveće, oblake, automobile.

12.00h-Obrok za mališana
Dok vi pripremate obrok za vašu bebu koja spremna sedi u stolici za hranjenje, listanje slikovnice je odličan način da joj se okupira pažnja.

13.00h-Radoznali um
Pravo je vreme za razonodu, pa će igračke različitih oblika, boja i teksture zabaviti vašu bebu i podstaći njenu radoznalost.

14.00h- Popodnevni san
Kada beba pokaže znake umora, spustite je u krevetac. Ne uzimajte je čim čujete da se probudila, pustite da se polako rasani.

16.00h- Vreme za igru
Pustite tihu muziku i ostavite mališana da se sam igra na podlozi za igru ili u ogradici. Deca stiču značajne veštine dok uče da se sama zabavljaju.

19.00h-Vežbe pre spavanja
Pripreme za spavanje mogu da počnu. Kako bi se beba umirila pre spavanja, možete opet da je stavite na stomak ili radite vežbice na podlozi za igru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO