Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Uhapšen još jedan Srbin,Priština stvara nove krize i tenzije

BEOGRAD – Pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili su danas popodne na Merdaru Tomicu B. (52) iz Prilužja i to bez ikakvog obrazloženja i on je potom sproveden u Prištinu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kako je navela Kancelarija, Tomica, otac troje dece, koji je dosad godinama bez problema prelazio administrativnu liniju, u trenutku hapšenja bio je sa suprugom i vraćao se iz Kruševca koji povremeno posećuje.

“Novim proizvoljnim hapšenjem Srba od strane Prištine, našem narodu se šalje poruka da nisu dobrodošli na svojoj rodnoj grudi i dodatno se zastrašuju, sa ciljem njihovog trajnog progona sa prostora Kosova i Metohje”, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ocenila je da je reč o “tihom institucionalnom etničkom čišćenju Srba i sprovođenju plana Aljbina Kurtija o etnički čistom Kosovu i Metohiji gde se Srbima šalje poruka da u svakom trenutku mogu završiti u Kurtijevim kazamatima”.

“Dodatno, svakodnevnim privođenjima i hapšenjima Srba, Priština na čelu sa Kurtijem umesto neophodne deeskalacije, dodatno podiže tenzije i izaziva nove krize na terenu”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je takođe navela da je odmah angažovala advokata privedenom Srbinu i on će proveriti sve detalje njegovog privođenja i pružiti mu neophodnu pravnu pomoć i zaštitu.

Tanjug/Indeksonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO