Ko je dobitnik frekvencije TV Jedinstvo, znaćemo u utorak

Republička radiodifuzna agencija najavila je danas da će na sednici u utorak, 23. jula, odlučiti o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila TV Avala.

tv
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

 

Na sednici će biti odlučeno i o dodeli regionalnih frekvencija.

Kako se navodi u saopštenju, Savet RRA je obavio razgovori sa zastupnicima TV Nova i TV Kopernikus Svet plus 3 koji su podneli prijavu za nacionalno pokrivanje.

Razgovori su obavljenji i sa predstavnicima TV Jedinstvo i TVNP iz Novog Pazara, TV Telemark iz Čačka, Moja TV iz Beograda i Radio M iz Knjaževca koji su konkurisali za regionalno pokrivanje.

Precizira se da su razgovori obavljeni sa svim sa podnosiocima prijava čija je dokumentacija potpuna i blagovremena.

RRA je ranije objavila da će odluku za dodelu nacionalne frekvencije za emitovanje televizijskog programa doneti na osnovu procene poslovnog uspeha kandidata, gledanosti TV stanice, iskustva u oblasti radiodifuzije i pretežne delatnosti, stimulacije razvoja domaće radiodifuzije i doprinosa većem kvalitetu i raznovrsnosti programa.

Vrednovaće se i ponašanje podnosioca prijave, dosadašnje, a i tokom konkursa, transparentnost vlasničke strukture i porekla kapitala, kao i sprečavanje otvorenog ili prikrivenog nametanja preovlađujućeg uticaja na javno mnjenje u oblasti radiodifuzije.

Prema ranije objavljenim podacima, vlasnik 100 odsto kapitala TV Nove (Nova.rs television) je Nova.rs medija holding (media) Beograda.

Većinski vlasnik holdinga sa 85,1 odsto udela je holandska kompanija BD medija invest, a vlasnik te firme je holandska kompanija Nju Amsterdam sititrast (New Amsterdam Cititrust) u kojoj 99 odsto ima Nemac Bernd Matijas Ditel (Matthias Dietel), a jedan odsto Ulf Malte Iversen, takođe državljanin Nemačke.

Manjinski udeo u Nova.rs medija holdingu imaju vlasnik produkcijske kuće Vižn tim (Vision team) Dragan Đurković iz Beograda sa 7,9 odsto, dok sedam odsto ima GMG medija grupa (media group) u vlasništvu Nemca Urliha Broka.

Vlasnik KCN (Kopernikus Cable Network) iz Niša je Zvezdan Milovanović koji direktno ima 47,71 odsto kapitala i još 47,59 odsto preko preduzeće Tvinel (Twinel) iz Niša u kojem je jedini vlasnik.

Preostalih 4,7 odsto kapitala Kopernikusa je u vlasništvu Mitre Milovanović, objavila je RRA

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO