Kolumna Fatmir Alispahić: Dan kad su Cerić i Zukorlić krenuli u pljačku Bošnjaka

Na današnji dan prije tri godine, osnovan je Svjetski bošnjački kongres, a posljednja Skupština održana je prije dvije godine, što znači da SBK radi protuzakonito, jer je po Statutu (str. 8) obavezan sljedeće:

– “Redovna skupstina se sastaje po potrebi, a najmanje jednom u toku kalendarske godine, i ima za cilj kontrolu rada putem razmatranja godisnjeg izvjestaja o radu Udruzenja.”

S obzirom da su u SBK na ime finansiranja nacionalnih projekata ušle STOTINE HILJADA EURA, od kojih nije realizovan ni jedan projekat, te da SBK već dvije godine posluje na crno, pod kriminalnim okolnostima, jer nikome ne podnosi završni račun i finansijski izvještaj – Bošnjaci su dužni otkazati povjerenje ovoj pljačkaškoj instituciji i njenim liderima Ceriću i Zukorliću.

Svaki Bošnjak koji i dalje podržava SBK, Cerića i Zukorlića, direktno podržava njihovu pljačku bošnjačkog naroda i taj kriminalni bezobrazluk, gdje se od naroda uzimaju pare kojima se gubi svaki trag.

Potpuno je neshvatljivo kako ikakav Bošnjak može podržavati ikakvog Bošnjaka koji siledžijski odbija ispuniti svoju zakonsku i moralnu obavezu da narodu podnese račun za novac koji je uzeo i emanet koji je preuzeo. Cerić i Zukorlić su uzimali novac za SBK, a niti su kakav projekat realizirali, niti su podnijeli račun o ulasku i izlasku sredstava.

Da li onim okupljenim Bošnjacima u sali BKC u Sarajevu, koji su došli da “nakon 100 godina ustoliče Zukorlića za bošnjačkog lidera”, smeta činjenica da taj njihov Zukorlić ponižava bošnjačke dobrotvore, jer mu je normalno da “zagubi” stotine hiljada eura i da nikome ne podnosi račun.?!

Cerić i Zukorlić se oglašavaju oko svega i svačega, a to što ne smiju sazvati Skupštinu SBK, što ne podnose finansijski izvještaj, što ne odgovaraju na otvorene pozive da kažu – gdje su nestale pare koje su uzeli – e, to je stvar najgoreg licemjerstva, neodgovornosti i bahatosti.

Normalni narodi bi prema takvima osjećali prezir, a Bošnjaci ove prevarante
promoviraju u tzv. lidere.

 

Fatmir Alispahić izvor Facebook.

Dan kad su Cerić i Zukorlić krenuli u pljačku BošnjakaNa današnji dan prije tri godine, osnovan je Svjetski bošnjački…

Posted by Fatmir Alispahic on Tuesday, December 29, 2015

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO