Konačno nešto dobro: Mart donosi pojeftinjenja namirnica

namirnice

 

Do sredine marta Ministarstvo trgovine objaviće spisak artikala koji će značajno pojeftiniti, najavljuje za ministar Rasim Ljajić.

Krajem prošle godine Ministarstvo trgovine napravilo je dogovor sa trgovcima da svako od njih iz postojećeg asortimana ponudi po jedan proizvod po znatno nižoj ceni i tako bar delimično rastereti kućni budžet prosečnog građanina.

“Ovo nije nikakva naredba ili obaveza, sve je koncipirano na dobrovoljnoj bazi. Pregovori su u završnoj fazi, razgovore smo morali da obavimo sa svima, ostalo je samo da se dogovorimo sa još dva proizvođača. Pošto smo veći deo posla završili, očekujem da ćemo do sredine marta izaći sa konačnim spiskom predloga”, kaže Ljajić.

U Ministarstvu trgovine kažu i da prate statistiku vezanu za pad prometa. Poslednji podaci pokazuju da su građani u januaru ove godine kupovali za 26 odsto manje nego u decembru 2012.

Kakav je životni standard građana Srbije, najbolje oslikava podatak da smo mi po broju stanovnika najveće tržište maloprodaje u regionu, ali sa najmanjim prometom.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO