Koncert Halida Bešlića u Novom Pazaru – domaći zadatak okruženju!

61586_4815456829847_2093512517_n

„Ovakav se koncert dogodi jednom, velikim pevačima par puta u životu i to je to“, rekao je Halid Bešlić nakon spektakularnog koncerta u Novom Pazaru. Na naše pitanje da li je ovim postavljen domaći zadatak njegovoj sarajevskoj raji, koja dogodine slavi jubilarne 552 godine od osnivanja bosansko hercegovačke prestonice, proslavljeni estradni umetnik istakao je da je „Novi Pazar postavio kriterijume kao svaki stariji brat“, aludirajući upravo na 20.april i proslavu rođendana grada.

Koncertu Bešlića prethodio je nastup Đorđa Davida, koji je okupljenoj masi od 50 000, mahom mladih ljudi, poslužio kao zagrevanje za pravi spektakl iprepoznavanje obostranih emocija sa jednim od par kraljeva sevdaha i specifičnog narodnjačkog muzičkog pravca, na prostoru bivše Jugoslavije.

Hitovi Halida Bešlića nizali su se sa neverovatnom lakoćom, kroz razmenu energije sa publikom, pa je i sam izvođač priznao da mu je pozitivna energija dala dodatnu snagu da bez tereta koji donose veliki koncerti, zapeva iz srca. Veliki umetnik priznao je setno da je novopazarska publika zaslužila da večerašnji koncert ponese epitet „ koncert života“, poput onog slogana pod kojim se priprema nastup Bešlića na Koševu.

Slika iz Novog Pazara, obojena u pedeset hiljada razlčitih, međusobno stopljenih boja, koje u istom ritmu boje grad pozitivnom energijom i prijateljskim porukama, obići će region ali i dobar deo sveta. Veliki broj predstavnika medija , akreditovanih da prate aktivnosti povodom 552. godine grada, zadovljstvo svih prisutnih na koncertu i činjenica da tokom programa nije bilo ni najmanjih incidenata i nepredviđenih situacija, potvrđuju prethodnu tvrdnju.

Halida Bešlića je na sceni zamenio mladi Haris Skarep, a nakon njega nastupio je bend Bekstvo iz Alkatraza, ali je reka ljudi, okupljenih da uz muziku proslave važan datum po sva dobronamena srca, ostala nepregledna do samog kraja, odajući na taj način gradskim vlastima, u čijoj organizaciji se spektakl za pamćenje i dogodio, uz poruku – srećan rođendan Grade!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO