Konstantno bombardovanje od strane Izraela ostavlja preko 11.000 poginulih, povređenih i zarobljenih pod ruševinama

(AP Photo/Mohammed Dahman) Gaza – Grad Gaza i okolna područja suočavaju se sa dubokom humanitarnom krizom usled konstantnog bombardovanja od strane izraelskih snaga, koje je dovelo do preko 11.000 žrtava – poginulih, povređenih i zarobljenih pod ruševinama. Ovaj sukob, koji traje danima, ozbiljno je narušio osnovne uslove za život stanovništva, uključujući pristup hrani, vodi i struji.

(AP Photo/Mohammed Dahman) Stanovnici Gaze, već suočeni sa dugotrajnim političkim i ekonomskim izazovima, sada se bore da prežive pod neprestanim napadima. Bolnice i medicinski kapaciteti su preopterećeni, a zalihe lekova i medicinske opreme su na rubu iscrpljenosti. Organizacije za ljudska prava i humanitarne agencije upozoravaju na eskalaciju krize i apeluju na međunarodnu zajednicu da hitno deluje kako bi se zaustavilo bombardovanje i pružila pomoć stanovnicima Gaze.

(AP Photo/Mohammed Dahman) Izrael tvrdi da je bombardovanje odgovor na rakete koje ispaljuju palestinski ekstremisti iz Gaze prema izraelskim gradovima. Međutim, međunarodna zajednica sve više izražava zabrinutost zbog prekomerne upotrebe sile i humanitarnih posledica ovih napada.

Dok se svet suočava sa ovom alarmantnom krizom, nadamo se da će se pronaći diplomatsko rešenje kako bi se sprečila dalja eskalacija nasilja i zaštitili nevini životi u Gazi.

Indeksonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO