Konstituisana vlast u Priboju, Rvović peti put predsednik

Konstituisana je lokalna vlast i u opštini Priboj. Vladajuću koaliciju u gradu na Limu činiće 23 odbornika iz koalicije “Aleksandar Vučić – Priboj ne sme da stane – Ivica Dačić”, četiri predstavnika Sandžačke demokratske partije, dva odbornika Stranke pravde i pomirenja i jedan odbornik Bošnjačko srpskog saveza.

Pravnik Lazar Rrvović nastaviće i naredne četiri godine da rukovodi opštinom Priboj, a zamenik će mu biti, stranački kolega Saša Vasilić.

Izbor Lazara Rvovića, koji započinje peti mandat na čelu opštine Priboj, podržalo je 29 odbornika. Kao kandidat koalicije na osnovu postignutih dogovora, Rvović je istakao da im predstoji dosta posla u predstojećem mandatu, te da je neophodan timski rad.

Skupštinom opštine predsedavaće socijalista Boris Mrdović, njegov zamenik biće Esad Mehović, dok će sekretar skupštine i naredne četiri godine biti Milica Drobnjaković.

Grad na Limu je dobio i Opštinsko veće u kome će sedeti Dragan Ljeljen, Nenad Penezić, dr Jasminko Toskić, dr Adel Slatina, Fahrudin Alagić, Milan Karadžić i Novko Prijović.

Pre izbora organa izvršne vlasti opozicija, koji čini devet odbornika grupe građana „Složno u pobedu” i po jedan odbornik Koalicije “Nada” i SDA Sandžaka, napustila je skupštinsko zasedanje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO