KRIK objavio tajno snimane razgovore visokopozicioniranog pripadnika Žandarmerije: Ko je bio šef Stankoviću i Belivuku?

Foto:Tanjug/Miloš Milivojević Visokopozicionirani pripadnik policije Nenad Vučković Vučko bio je šef huligansko-kriminalnoj grupi koju je najpre predvodio Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a zatim Veljko Belivuk, pokazuje niz dokumenata, video i audio-zapisa do kojih su tokom višemesečnog istraživanja došli novinari KRIK-a.

Kako su istakli, Vučković je, prema skupljenim dokazima, ovim kriminalcima godinama naređivao, pratio njihove aktivnosti, podučavao ih kako da se odnose prema pripadnicima drugih kriminalnih grupa, ali je i nekoliko dana nakon Stankovićevog ubistva uništio njegove telefone.

U audio-zapisu koji KRIK poseduje Vučković tvrdi da je njegova grupa imala „celu policiju u rukama“, dok mnoštvo drugih informacija pokazuje da su Vučkovićeve kolege iz policije i tužioci znali za njegovu povezanost sa kriminalom, ali da su to godinama ignorisali.

Audio zapis o kome je reč, načinio je Vladimir Grek, jedan od optuženih u predmetu Belivuk. Grek je, prema navodima KRIK-a, tajno snimao Vučkovića koji ga je, između ostalog, savetovao da ne otpočinje saradnju sa Belivukovom grupom, upozoravajući ga da to neće dobro da se završi.

U tom trenutku, ističe se u tekstu, Belivuk je sa Markom Miljkovićem već formirao grupu “Principi” koja više nije imala veze sa Vučkovićem. U razgovoru čije delove je objavio KRIK, Vučković je govorio o detaljima ubistva Aleksandra Stankovića, koji je predvodio navijačku grupu Janjičari pre Veljka Belivuka.

Dokumenti do kojih su novinari portala došli, takođe pokazuje da je Vučković tužilaštvu ispiričao da je nakon ubistva uništio dva Stankovićeva telefona, ali da zbog toga oni nije bio istraživan.

danas.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO