Naslovna Sport Kros RTS: Priznanja Ćatoviću i Biševcu

Kros RTS: Priznanja Ćatoviću i Biševcu

kros-rts:-priznanja-catovicu-i-bisevcu
Kros RTS: Priznanja Ćatoviću i Biševcu

Osnovač i direktor Krosa RTS, novinarska legenda Radio Beograda Stevan Kovačević uručio je danas priznanja novopazarskom atletičaru Aldinu Ćatoviću i predsedniku privremenog organa Novog Pazara Nihatu Biševcu.

Kao sveukupni pobednik takmičenja u 2023, Ćatović je dobio medalju časti nazvanu po prvom pobedniku Krosa RTS Goranu Raičeviću. S druge strane, Biševac je nosilac Nagrade za izuzetnost – velikog srebrnjaka Krosa RTS.

“Novi Pazar i ovdašnji atletski klub du stožeri Krosa RTS, počev od osnivanja 20. aprila 1991. godine. Hvala gradu i klubu na uspešnoj saradnji. Biševac je možda i najzaslužniji za razvoj atletike. Očekujem da Novi Pazar ostane partner kroz takmičenje, obrazovne i umetničke segmente. Trofejni kolektiv uvek će biti izvorište reprezentativaca”, rekao je Kovačević po dodeli priznanja u gradskoj upravi.

Šampion prošlogodišnjeg EYOF-a na 3.000 metara u Mariboru, Ćatović je u sjajnoj seriji rezultata i rekorda u dvorani. Predstojećeg vikenda u Istanbulu će kao mlađi junior nastupiti na seniorskom Prvenstvu Balkana.

“Zahvalan sam ljudima iz Krosa RTS na nagradi. Taj kros nikada ne propuštam, sa Krosa RTS su me i uzeli da treniram atletiku. Nadan se dobron nastupu u Istanbulu. Nedavno sam išao 1.500 u dvorani za rekordnih 3:52,10 minuta. Nadam se da ću na mitingu u Beogradu to još da spustim”, kazao je Ćatović.

Njegov trener Rifat Ziljkić ocenio je da Kros RTS ne bi postojao u ovom formatu bez Novopazaraca.

“Više od 20 godina nismo propustili nijedan Kros RTS. Ne znam koliko smo imali pobeda u seniorskoj konkurenciji, ali ih je sigurno bilo preko 100 u mlađim kategorijama. To je naš filter za prepoznavanje kvalitetnih takmičara, počev od Amele Terzić, pa do Elzana Bibića, Saime Murić, Mejre Mehedović, Teodore Simović i ostalih”, naveo je Ziljkić.

Biševac: Priznanja puno znače
Predsednik privremenog organa Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da se taj grad u zemlji i svetu prepoznaje po atletici.

“Ova priznanja puno znače. One su plod dugogodišnjeg rada ljudi iz kluba, ali i Srpskog atletskog saveza. Ćatović je izuzetan talenat i šampion. Grad i naš klub imaju sjajnu saradnju sa Stevanom Kovačevićem, koji je sinonim za Kros RTS. Mnogi naši atletičari su tu stekli afiramaciju i ostvarili prve pobede. Tako će biti i u narednom periodu. Nastavićemo da podržavamo najmasovniju kros manifestaciju na Balkanu”, rekao je Biševac.

Naredni Kros RTS biće u znaku jubileja, odnosno obeleževanja stogodišnjice postojanja Radio Beograda.

M. Minić

Foto: S. Župljanin

 

The post Kros RTS: Priznanja Ćatoviću i Biševcu appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version