KUP SPEKTAKL U NOVOM PAZARU! Pomirenje navijača “ruši” Zvezdu!

12616_448446135212861_1228727696_nSvesni smo šta smo do sada napravili, kažu iz tabora Pazaraca. Mečevi će se igrati u novoj hali koju je finansirala turska opština. Drugo polufinale: Vojvodina-Radnički
Novi Pazar će ovog vikenda biti centar srpske odbojke. Finale Kupa biće odigrano u gradu na Jošanici, a ceo grad je na “nogama”. Lokalni klub koji nosi ime grada, veliki favorit za ulazak u elitni razred, piše novu stranicu istorije igranjem na završnom turniru Kupa Srbije. Najavljuje se spektakl!

Plasman na finalni turnir i domaćinstvo turnira biće još jedan reper, još jedan filter da se vidi kolika je svest ljudi koji će sa tribina gledati meč. Voljom žreba za finale će se boriti domaći odbojkaši i šampioni – Crvena zvezda.

– Svesni smo onoga što smo napravili, onoga u sportskom smislu, ali znamo i šta bi sve moglo da se dogodi u dva-tri dana – iskren je u izjavi za Telegraf Esmir Muratović, direktor Novog Pazara.

Činjenica da su se pre nekoliko dana, na nagovor jednog od vođa navijača Fenerbahčea, pomirile navijačke frakcije – Torcida Sandžak i Ekstremi – (ni)je olakšala posao čelnicima Pazaraca. Sada je jasno da će domaći odbojkaši, koje predvodi iskusni Hamza Zatrić, imati podršku sa tribina, ali najava dolaska simpatizera “crveno-belih” stepen “bezbednosti” i “uzbune” diže na viši nivo.

– Da se navijači nisu pomiri, ne bismo ih zvali. Koga da zovemo? Jedni da budu sa jedne strane, a drugi sa druge stane tribina. I ovako postoji bojazan, pošto ludaka ima svuda. Dva dana pričamo sa predstavnicima navijača i dogovaramo se oko svih detalja. Znate, ovo nije fudbal. Ovo je odbojka, a pričamo o svemu, o himni, o transparentima. Mi želimo da uz najjače i najbolje navijače u zemlji pokažemo kakav je Novi Pazar domaćin.

Priča se da će u grad na utakmicu organizovano doći i navijači Zvezde?

– Iako nemam potvrdu te informacije, mi smo spremni. Daćemo sve od sebe da se osećaju prijatno.

Dvorana “Pendik”, u kojoj se igra finalni turnir Kupa, nova je i kapacitet joj je 1.500 gledalaca. Usput, ime je dobila po turskoj opštini koja je donirala 350.000 evra za njenu izgradnju.

– Da, u prodaji će biti oko 1.500 ulaznica. To je i kapacitet dvorane. Možda dodamo još 100 mesta u loži. To će biti sve. Sarađujemo i sa policijom, a ja u svakom razgovoru insistiram da MUP bude rigorozan u kontroli. Iskreno se nadam da će sve biti onako kako želimo, a na terenu neka slavi najbolji – rekao je direktor Pazaraca.

48. KUP SRBIJE – polufinale:

subota: Novi Pazar – Crvena zvezda (15.30)
Vojvodina – Radnički Kragujevac (18.00)

nedelja:

FINALE (18.00)

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO