Naslovna Vijesti Kurir – Zukorlić zauzeo četiri ara građanskog zemljišta

Kurir – Zukorlić zauzeo četiri ara građanskog zemljišta

NOVI PAZAR – Kakav zakon, kakvi bakrači!

Pazarci na glavnom gradskom trgu od prekjuče gledaju u zanimljiv prizor – majstore koji na javnoj površini dograđuju objekat od drvenih greda i rogova, zauzimajući deo trga. U Gradskoj upravi Novog Pazara tvrde da je investitor Islamska zajednica u Srbiji, a nalogodavac muftija Muamer Zukorlić lično.

gazi isa beg

– Radovi na objektu na trgu su bespravni! Izvode se bez ikakvog prethodnog odobrenja za izgradnju – tvrdi Mensur Bulić, načelnik odeljenja za inspekcije u Novom Pazaru.
On dodaje da je inspekcija odmah posle kontrole izrekla meru zatvaranja gradilišta „pribijanjem službenog znaka“, ali da investitor to nije ispoštovao.

– Ponovo smo o tome obavestili policiju. Dat je nalog za uklanjanje objekta, a protiv odgovornih u Mešihatu podneta je krivična prijava. Inspekcija je učinila sve što je mogla, a na drugim organima je da spreče bespravnu gradnju – kaže Bulić.

Zgradu na trgu u Pazaru 2006. je preuzela Zukorlićeva IZ u Srbiji, tvrdeći da je vakufska imovina. U međuvremenu uz zgradu je, na delu uz glavni trg, već podignut zastakljeni objekat u kojem je restoran, a ovo je drugo proširenje restorana, i to opet ka trgu.

– Dosad je IZuS, koju predvodi muftija Zukorlić, zauzela skoro četiri ara trga! IZ je investitor, tu instituciju predvodi Zukorlić i logično je da se bez njegovog naloga ništa ne radi – kažu u Gradskoj upravi Novog Pazara.

Ahmo Binjoš, načelnik Gradske uprave Novog Pazara, kaže da je objekat na kojem se izvode radovi i ranije dograđivan, a činjenica je da zbog toga nije trpeo nikakve posledice iako je zbog bespravnih radova podneta krivična prijava.

Kurir je juče pokušao da čuje i odgovor druge strane, Islamske zajednice u Srbiji. Muftija Zukorlić juče se nije javljao na broj telefona koji je dostupan redakciji, a u Mešihatu nam je rečeno da je Zukorlić tokom dana u Dugoj Poljani, gde se postavlja kamen-temeljac za islamski centar.

 

Exit mobile version