Lagumdžija: Demoktratska fronta i SDA koaliraju sa lopovima, kriminalcima i reketašima!

zaltko_lagumdzija_24_nova_339967463

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija rekao je danas na novogodišnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu da su najveći krivici za teško stanje u državi stranke Demokratska fronta (DFBiH) lidera Željka Komšića, te SDA i SDS. Ustvrdio je da kao vladajuća stranka ne bježe od svog dijela odgovornosti za ovakvo stanje u državi.

Kazao je da je BiH politički podijeljena na one koji rade i one koji pričaju, te da jedan od najvećih uspjeha ove stranke što su su u protekloj godini uspjeli zaustavi podjelu FBiH na dva djela, koju su predlagali iz HDZ BiH i SDA.

– Najveći krivci za ovakvo stanje u državi su DF, SDS i SDA – rekao je Lagumdžija.

Na novinarsko pitanje da li je moguća predizborna koalicija Demokratske fronte i SDP-a, Lagumdžija je izjavio:

– Oni koaliraju sa lopovima, fašistima, kriminalcima i reketašima. Evo, uzmite Vladu Kantona Sarajevo, i ako u njoj ne nađete lopove, kriminalce i reketaše, nikakav ste analitički novinar- odgovorio je on.

Komentirajući spiskove najvećih plata u BiH, Lagumdžija je kazao da uspjehom SDP-a smatra što među prvih 100 nema ljudi iz SDP-a.

– Premijer FBiH (Nermin Nikšić) ne bi bio ni među prvih 500, ja bih možda ušao u top 200 – rekao je.
Najavio je da će pokrenuti inicijativu da se formira državna Parlamentarna komisija koja bi poimenično utvrdila porijeklo imovine i primanja svakog političara u posljednih sedam godina.

– Neka Komisija napravi novu listu. Da vidimo koliko je ko dobio para iz budžeta, za koga su sve kupljeni novi automobili. Neka se sve dovede do kraja – rekao je Lagumdžija.

Dotakao se i Alastaira Campbela, kazavši da je SDP 11.550 maraka i 50 fening koštalo prvih šest mjeseci njegovog angažmana.

– Napominjem da je čovjek ljevičar, podržava isključivo lijeve ideje u koje i sam vjeruje, i da bi uopšte prihvatio saradnju s nama trebalo je da se uvjeri da zaista jesmo stranka lijeve orijentacije, i da u nama ima snage za pobjedu, jer on ne podržava prazne školjke – rekao je Lagumdžija.

Govoreći o planovima u 2014. godini, Lagumdžija je rekao da će 2014. godina biti “godina puta ka manifestu za BiH 2020”, te dodao da je uvjeren da će državni budžet biti usvojen do Nove godine.

sandžakhaber / izvor: avaz.ba

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO