Lažna nagradna igra na Fejsbuku, uhapšena trojica prevaranata

Foto:MUP BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su S. L. (29), N. V. (32) i B. M. (22) iz Beograda, zbog sumnje da su prevarili više građana tako što su na Fejsbuku organizovali nagradnu igru preko lažne stranice Narodne banke Srbije, koristeći njen logo.

Od učesnika tražili su podatke sa platnih kartica kako bi učestvovanjem dobili priliku da udvostruče novac koji imaju na platnom računu, saopštio je večeras MUP.

Oštećeni građani su im dostavljali podatke o platnoj kartici i stanju na računu, a oni su, kako se sumnja, novac sa tih računa prebacivali na naloge za onlajn klađenje, a potom ga i podizali,

Sumnja se da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 20 miliona dinara, za koliko su i oštetili građane.

Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, prevara i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO