LG počeo prodaju prvog zakrivljenog OLED TV na svetu

LG-EA9800-OLED-TV-0

LG Elektroniks najavio je danas početak prodaje prvog zakrivljenog OLED televizora na svetu, koji će prvo biti dostupan korisnicima u Južnoj Koreji, po ceni od 13.500 dolara.

LG je prva i jedina kompanija na svetu koja će u prodaji imati modele televizora koji poseduje flet i zakrivljene OLED ekrane. Na ovaj način, LG zauzima vodeću ulogu na tržištu OLED televizora, za koje agencija DisplejSrč predviđa da će 2016. godine obuhvatati čak sedam miliona jedinica.

Nakon više od pet godina istraživanja i razvijanja ekrana sa zakrivljenjem najoptimalnijim za ljudsko oko, kompanija LG je na tržište plasirala televizor koji u potpunosti eliminiše probleme vizuelne distorzije i gubljenja detalja koje je prisutno kod flet ekrana.

Predsednik i izvršni direktor kompanije LG Houm Enterteinment Havis Kvon je kazao da zakrivljeni OLED televizor ne predstavlja samo jedan od najsavremenijih ekrana današnjice, već je i svedočanstvo istinske posvećenosti kompanije LG Elektroniks stalnom unapređenju TV tehnologije i omogućavanju da ljudi širom sveta uživaju u najuzbudljivijem korisničkom iskustvu. Sa debljinom od samo 4,3 milimetra i težinom od 17 kilograna, model EA9800 proizvodi živopisnu i realnu sliku uz pomoć jedinstvene WRGB tehnologije.

Zahvaljujući tehnologijama 4-Kolor Piksels i Kolor Rifajner, LG zakrivljeni OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima, kao i na većini ekrana koji se danas proizvode.

Internacionalne agencije za testiranje i izdavanje sertifikata kvaliteta TUV Reinland, Intertek i VDE, nedavno su nagradile LG zakrivljeni OLED televizor za izuzetan kvalitet slike, dok je ovaj model početkom godine dobio i Red Dot priznanje za najbolji dizajn.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO