Ljajić i Davutoglu o saradnji sa Turskom

LjajiciDavutoglu_zps1a3fe5ea

 

Ministar inostranih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu sastao se danas popodne odvojeno sa potpredsjednikom Vlade Srbije i liderom SDP-a Rasimom Ljajićem I ministrom bez portfelja Sulejmanom Ugljaninom.

Sastanak je u Ambasadi Turske u Beogradu trajao ukupno dva i po sata. Ministar Davutoglu poslije sastanka nije davao izjave za medije.

Potpredsjednik Vlade i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potvrdio je za agenciju Anadolija da se razgovaralo o nastavku saradnje Srbije i Turske, kao i predstojećoj posjeti predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Turskoj.

”Dogovorili smo da se na proleće održi zajednička sjednica dvije vlade, što će kreirati povoljni ambijent u odnosima Beograda i Ankare. Cilj je da se uspostave što bolji odnosi I intenzivira ekonomska saradnja dvije zemlje. Postoji prostor za unaprjeđenje ukupnih investicija. U tom smislu turska Eksim banka će otvoriti kreditnu liniju u iznosu od 300 miliona evra koju će moći koristiti naši i turski privrednici koji posluju između Srbije i Turske. To će dati novi impuls našoj saradnji”, kazao je Ljajić za AA. Potvrdio je, nadalje, da se razgovaralo i oko investicija u putnu infrastrukturu u Sandžaku.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO