LJAJIĆ I MAHMUTOVIĆ OBIŠLI RADOVE U GIMNAZIJI

”Posebno ćemo se baviti obrazovanjem, rekonstrukcijom i obnovom škola u narednom četvorogodišnjem mandatu, kako na gradskom tako i na seoskom području ”, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić prilikom obilaska radova u novopazarskoj Gimnaziji. Zajedno sa ministrom Ljajićem radove na rekonstrukciji i dogradnji gimnazijske fiskulturne sale, koji bi trebalo da budu završeni za mesec i po dana, obišli su i predstavnici lokalne vlasti sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem na čelu.

Da bez obrazovanja nema napretka društva i da se toj oblasti posvećuje posebna pažnja, svedoče novoizgrađene škole, brojni rekonstruisani školski objekti, oni u kojima su radovi u toku, ali i budući planovi.

‘’Mi posebnu pažnju posvećujemo obrazovanju, i mislim da smo za vreme mandata, ovog i predhodnog, zaista učinili monogo na izgradnj novih škola i adaptaciji postojećih”, rekao je Ljajić. Prema njegovim rečima, osim unapređenja ”obrazovne infrastrukture ” u palnu su i podsticajne mere, kako za usavršavanje nastavnog kadra, tako i za talentovane učenike.

Savremena fiskulturna sala sa svim pratećim sadržajima i nekoliko novih učionica od velikog su značaja za gimnazijalce, ali i njihove nastavnike, koji će, kako je najavljeno, već tokom ove školske godine dobiti znatno savremenije uslove za rad.

Fiskulturnu salu uskoro dobija i novopazarska OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj”. U toj školi, koja se izdvaja I po tome što ima I posebna odeljenja za gluva I nagluva lica, kako ističe direktorka Mersija Hamzagić, radovi bi trebalo da počnu tokom letnjeg raspusta.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO