Mahmutović obišao radove na filterskom postrojenju – video

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović  obišao je sa svojim saradnicima radove na rekonstrukciji i izgradnji novog  filterskog postrojenja, čijom će izgradnjom i puštanjem u rad biti povećan kapacitet vode.

Obilazeći radove, čiji je rok za završetak planiran za 6 meseci, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je rekao da je ovaj projekat od vitalnog značaja za grad i izneo očekivanja da će se tako trajno rešiti problemi sa vodosnabdevanjem  u Novom Pazaru.

“ Uz pomoć Vlade Luksemburga mi već godinama rešavamo problem sa vodosnabdevanjem u Novom Pazaru. Za koji dan puštanjem u rad buster stanice, dopremaće se veća količina vode na Filtersko postrojenje, tako da će se ta voda u buduće lakše I bolje prerađivati. Očekujem da će se na taj način popraviti I trajno rešiti ovaj problem”, kazao je gradonačelnik Mahmutović.

U narednom periodu u rad će biti puštena i buster stanica, a izgradnja novih preradnih kapaciteta je od najvećeg značaja, i po završetku ovih radova građani će videti poboljšanje kazao je rukovodioc službe za održavanje u JKP “Vodovod I kanalizacija”,  Samer Šemsović.

Ovo je nastavak projekta, početak realizacije ovog projekta počeo je rekonstrukcijom vodozahvata na Pazarištu. Tada smo kompletno rekonstruisali I mrežu, kazala je tehnički direktor novopazarskog Vodovoda, Sabina Trubljanin.

Dopremanjem vode sa rekonstruisanog vodozahvata na Pazarištu i puštanjem u rad buster stanice povećava se i količina vode na filterskom postrojenju, gde će se puštanjem u rad novoizgradjenih objekata povećati puštanje dotoka sirove vode sa Filterskog postrojenja, kazao je rukovodilac Filterskog postrojenja Rifat Rašljanin.

Projekat koji ima za cilj poboljšanje vodosnabdevanja u gradu finansira Vlada Luksemburga I njegova ukupna vrednosti je oko 2 milina eura. Kako je najavio gradonačelnik Mahmutović vode se i razgovori sa luksemburškom Vladom o daljem finansiranju i izgradnji rezervoara na Paričkom brdu. Naredne nedelje trebala bi u probni rad, kako je rečeno, da bude puštena i novoizgradjena buster stanica.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO