Među garderobom nakit vredan skoro 42.000 evra

FOTO TANJUG/ MIISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA, fotografija niske rezolucije/ nr BEOGRAD – Zajedničkim radom carinskih i policijskih službenika na graničnom prelazu Vatin je 11. februara sprečen pokušaj jedne putnice da preko granice bez prijavljivanja prenese više od 1.200 grama nakita, čija je vrednost procenjena na skoro 42.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao automobil stranih registarskih oznaka, kojim je dvoje putnika bilo na putu ka Rumuniji, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Iako su tvrdili sa nemaju ništa da prijave sem ličnog prtljaga, automobil je detaljno pregledan i tada je u torbama putnice pronađeno više od 100 pojedinačnih komada zlatnog i pozlaćenog nakita, zajedno sa preciznom zlatarskom vagom.

Ishod hitnog sudskog postupka koji je sproveden nakon otkrivanja dragocenosti je novčana kazna za putnicu koja se našla u prekršaju, kao i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljenog nakita.

Putnici su prilikom prelaska granice u obavezi da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, što se odnosi kako na nakit koji se nosi na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića, ističe se u saopštenju Uprave carina.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO