Meho Mahmutović zvanično najuspešniji gradonačelnik u Republici

nagrada_za_najboljeg

 

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović dobitnik je ovogodišnjeg priznanja „Miša Anastasijević“ na republičkom nivou. Nagrada Mahmutoviću dodeljena je u kategoriji  zalaganja u  razvoju lokalne samouprave. U zvaničnom obaveštenju ističe se da je ova nagrada dodeljena „ istaknutom društvenom i javnom radniku, za najveći doprinos napretku zajednice, imajući u vidu objektivne uslove njenog funkcionisanja“. Grad Novi Pazar klasifikovan je kao jedna od najuspešnijih lokalnih samouprava u Republici  a odluku o dodeli priznanja gradonačelniku  doneo je stručni žiri u sastavu : prof.dr ilija Ćosić (predsednik žirija), dr Milan Janković – predsednik privredne komore Beograd, mr Dragoljub Đukić – Privredna komora Vojovodine, prof. dr Nevenka Žarkić Joksimović , prof esor na Beogradskom univerzitetu, prof. Dr Neđo  Balaban – Univerzitet u Novom Sadu, Pero Zubac – književnik i Vlado Markanović  – direktor Media Inventa.  Republičko priznanje  (Povelja i statueta Kapetan Miše) dodeljuju Media invent  i Faultet tehničkih nauka u Novom Sadu, zajedno sa Privrednom komorom Beograda  i Novog Sada i privrednom komorom Vojvodine.

 

U konkurenciji za nagradu najboljeg gradonačelnika odnosno predsednika opštine u Republici bilo je nekoliko ozbiljnih imena među kojima i gradonačelnik Beograda  Dragan Đilas.  Žiri je pri donošenju konačne odluke ima u vidu niz  kriterijuma – menadžerski potencijal i sposobnost  nominovanih, a u skladu sa do sada postignutim, da  u minimalnim uslovima rukovođenja ostvaruju maksimalno poslovanje, to jest uspešno rukovođenje. Jedan od ozbiljnih kriterijuma bile su i finansijske okolnosti zajednice, te poteškoće sa kojima se lideri lokalnih zajednica susreću pri obavljanju dužnosti, te  njihov stepen zalaganja za poboljšanje životnog  standarda građana, unutar jedinice lokalne samouprave ali i izvan nje.

Svečanost dodele priznanja najuspešnijem gradonačelniku, dr Mehu Mahmutoviću i dobitnicima iz drugih kategorija , održaće se u Novom Sadu, u utorak 9.aprila ove godine. Nagradi za najuspešnijeg gradonačelnika u zemlji prethodilo je regionalno priznanje Mahmutoviću, po istom osnovu, uručeno 15. juna prošle godine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO