Melajac: Opozicija bi neredima da prikrije svoj neuspeh u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Melajac: Opozicija bi neredima da prikrije svoj neuspeh u Novom Pazaru

Predsednik Gradskog odbora SDP, Vahidin Melajac, izjavio je na konferenciji za novinare da je opozicija u Novom Pazaru u panici zbog izbornog neuspeha, a da sada protestima i neredima žele da prikriju rezultat kojim nisu zadovoljni.

“Nakon nikada mirnijeg dana u istoriji višestranačja u Novom Pazaru, nakon izbornog procesa koji je prošao bez i jednog incidenta i nakon što su završeni izbori na 99 biračkih mesta, niko od članova biračkih odbora nije imao niti jednu primedbu na zapsinik. Međutim, nako objavljenih rezultata i jasne pobede naše liste krenuli su napadi na nas i pozivi na nemire. Razlog tome su panika i nervoza u opozicionim redovima”, naveo je Melajac.

“Navešću samo primer SPP i njihovog lidera Usamea Zukorlića. On je na konferenciji za štampu istakao da njihova lista ima 13 odbornika u Novom Pazaru, na kraju se ispostavilo da imaju 12. Kazao je da oni imaju tri poslanička mesta, na kraju je ispalo da imaju samo dva”, reko je Melajac.

Melajac je rekao da napadima na listu SDP i najavama nasilnog rušenja vlasti opozicija želi da prikrije činjenice o lošem izbornom rezultatu i primiriti preostalo članstvo koje se već rasulo na više frakcija.

“U apsolutnim brojevima, na izborima koji su se održali 2022. godine oni su osvojili 36 hiljada glasova. Na ovim izborima na kojima su bili sa Hrvatima, osvojili su 28 hiljada glasova. Za samo godinu dana to je objektivno pad od 30% podrške. To je ono što izaziva revolt kod njih”, kazao je Melajac.

Melajac ističe da opozicija u panici na proteste zakazane u Novom Pazaru masovno poziva svoje pristalice iz okolnih opština, Sjenice i Tutina.

“Oni sada masovno pozivaju Sjeničake i Tutince da dođu na sutrašnji protest u Novom Pazaru. Pa, zar ćemo dozvoliti da naša braća Tutinci i Sjeničaci menjaju izbornu volju Novopazaraca? Naravno da ne!

Naveo je da če stara-nova vlast u Noovm PAzaru biti formirana veoma brzo.

“SDP je već u pregovorima sa našim koalicionim partenrima SNS, i vlast će biti formirana u rekordnom roku. Na parlamentarnim izborima takođe smo ostvarili odličan rezultat i pregovori i na tom nivou su u toku.”, kazao je Melajac.

SDP će u izvršnoj vlasti imati do sada najveću zastupljenost, kazao je Melajac.

“Nije lako u najsloženijoj političkoj sredini u Srbiji a verovatno i šire ostvariti petu uzastopnu pobedu. Od SDA Sandžaka smo imali duplo više glasova, odnosno 100% više, a od SPP-a 70% više glasova. To dovoljno govori o našem legitimitetu. Kao ozbiljna stranka već radimo ozbiljnu analizu prethodnog mandata, kampanje i samog izbornog dana. Mogu da garantujem svim sugrađanima da ćemo u svim oblastima gde primetimo da možemo više, napraviti iskorak. Puni elana ulazimo u novi mandat, a videćete, na sledećim izborima ostvarićemo još bolji rezultat”, zaključio je Melajac.

Indeksonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO