Memić: Niko nije tražio salu za predstavu

Direktor Kulturnog centra u Novom Pazaru Husein Memić rekao je danas da do sada niko od organizatora ili režisera pozorišne predstave “Beton mahala” nije ovoj ustanovi tražio termin za njeno reprizno igranje.

Mladi glumci novopazarske Dramske trupe “Joj, evo ih ovi” probudili su pre dva meseca brojne emocije i ustalasali lokalnu javnost ovom predstavom, koju su režirali glumci Branislav Trifunović i Rifat Rifatović.

U tekstu za predstavu, koja je nastala sklapanjem zanimljivih priča o Novom Pazaru, kroz vizuru talentovanih mladih ljudi, kritikuje se ovdašnje školstvo, dvojezičnost, političari, porodica, odnos među ljudima…

Predstava je trebala da se igra u 30 gradova Srbije, ali nakon premijere i jedne reprize u Novom Pazaru, nigde više nije igrana.

Memić je novopazarskom radiju Sto plus rekao da ova ustanova otvorena institucija, spremna da izađe svima u susret i da nikome nikada nije zatvorila vrata.

“Odgovorno tvrdim da niko nije dolazio ili poslao poruku da traži termin za igranje reprize ove predstave. Glumci ove predstave ponos Kulturnog centra, ali i grada Novog Pazara“, rekao je Memić.

Međutim, jedan od režisera ove Branislav Trifunović, koji je za današnji dnevni list “Blic” rekao da je ova predstava zabranjena, smatra da izjavama o tome da niko od Kulturnog centra nije tražio salu za igranje predstave direktor te ustanove vrši zamenu teza.

“Pitam ih zašto predstava koja je dva puta bila rasprodata ne igra dva i po meseca? Zašto niko iz Kulturnog centra nije branio tu decu, u koju se kunu i govore im da su ponos grada, kada su ih napadali razni sajtovi i pretile im raznorazne budale? Umesto toga, oni vrše zlobnu i opasnu zamenu teza”, rekao je Trifunović novopazarskom Sto plus radiju.

Sa druge strane, Memić smatra da režiseri zloupotrebljavaju mlade ljude iz ovog grada, glumce ove predstave.

“Ne postoji ni jedan projekat ili predstava koju su oni igrali da je mi nismo finansijski pomogli. Predstava ‘Beton mahala’ je igrana dva puta u našoj dvorani, a da smo imali bilo šta protiv ne bi dozvolili da se igra repriza. Čak nismo naplatili korisćenje sale, iako smo znali da je projektom postojao način da se ona plati”, rekao je Memić.

Memić je dodao da će podneti krivičnu prijavu protiv Trifunovića, zbog “laži iznetih u današnjem tekstu u dnevnom listu Blic”.

“Ljudi poput Trifunovića, koga sam smatrao za velikog prijatelja ovog grada, dok su ovde lepo pričaju o nama, a kada odu odavde žele da steknu publicitet pričajući ružno o nama. On je od ovog projekta uzeo četiri hiljade dolara”, rekao je Memić.

Trifunović kaže da “jedva čeka tu tužbu” i dodaje da je u izjavi za“Blic” bio blag, da je trebalo da bude puno oštriji prema ljudima koji pokušavaju da zabrane predstavu.

“Ne znam po kom osnovu se taj čovek našao prozvanim, jer to što on priča ne piše nigde u tekstu i mojim odgovorima novinaru Blica. Umesto toga, ja bih trebalo da tužim njega jer sam pročitao njegov status na Fejsbuku koji je sramotan”, rekao je Trifunović.

On ističe da ne želi da ga niko svađa sa Novim Pazarom zbog predstave na koju bi svi trebalo da budu ponosni.

“Volim i poštujem ljude iz tog grada i ne želim da se rasprava sa političarima predstavi kao rasprava sa građanima Novog Pazara. Sa njima nemam nikakvih problema, sa političarima imam”, rekao je Trifunović.

Direktor Kulturnog centra je obećao da će predstava “Beton mahala” dobiti slobodan termin za igranje reprize nakon 20. aprila ove godine.

“Nakon Festivala stvaralaštva mladih, koji traje do 20. aprila, neka dodju da se dogovorimo i nadjemo slobodan termin koji glumcima bude odgovarao za ovu predstavu. Ne samo za njih, već za sve što je vezano za kulturu”, tvrdi Memić.

On je dodao da je prema odluci Upravnog odbora zakup koncertne dvorane 40.000 dinara, a da od pune sale sa cenom karte od 300 dinara može da se zaradi oko 180.000 dinara.

Tekst za predstavu napisali su Džana Ljajić, Ema Muratović, Ajtana Dražanin, Draga Kostić, Lejla Bučan, Amar Ćorović, Nedim Nezirović i Petar Kostić, koji i tumače sve uloge.

Ideja za ovu predstavu nastala je tokom Festivala pozorišta mladih (Youth Theatre Festival) koji se već dve godine odžava u Novom Pazaru, u organizaciji Kancelarije za mlade.

izvor .: RadioStoPlus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO