Meštani Šutenovca: Korićenjem reka rešavaju se svi naši problemi

NOVI PAZAR – Meštani koji žive pored Jošanice, Raške i Trnavice kažu da još ne mogu da veruju da će ove reke biti ukorićene i da su neki čak i zaplakali kada su videli mehanizaciju i radnike na obalama.

Meštanin Isko Klimenta kaže da su mnoga domaćinstva posle svake kiše trpela veliku štetu. Ističe da je tome sada došao kraj.

Svaka kiša za nas je značila velike probleme. To je decenijama trajalo. Evo, sada su tu mašine i radnici, počelo je rešavanje našeg najvećeg problema. Verujte mi, kao da sanjam… Poplave su sada naša prošlost, rekao je Klimenta za Infolid.

Rizo Džanković, koji živi blizu obale Jošanice, za Infolod kaže da je zaplakao kada je čuo zvuk mašina.

Izašao sam da vidim da li se to stvarno događa, da li su mašine i radnici zaista došli. Na ovaj način rešavamo gorući problem ne samo nas koji živimo blizu reka, nego celog grada. Preko 30 godina smo se plašili i zebli. Hvala svima koji su na bilo koji način doprineli rešavanju ovog gorućeg problema, rekao je Džanković.

Ukupna dužina sve tri reke čije korićenje je počelo iznosi 7,2 kilometra. Od toga biće ukorićeno 2,6 kilometara korita Raške, hiljadu metara rečnog toka Jošanice i 3,6 kilometara korita Trnavice.

Vrednost projekta iznosi 25 miliona eura, a finansiraju ga Svetska banka i Vlada Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO